G4Media.ro

Sibiu: Vizitatorii îmbrăcaţi în ie intră gratis la Muzeul ASTRA

Sursa Foto: Facebook

Sibiu: Vizitatorii îmbrăcaţi în ie intră gratis la Muzeul ASTRA

Toţi vizitatorii care se îmbracă în ie sau poartă o cămaşă tradiţională pot intra gratis, luni, la cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul ASTRA din Sibiu, informează un comunicat de presă trimis AGERPRES.

„Este cunoscut faptul că în anul 2013 comunitatea online La Blouse Roumaine a iniţiat o mişcare devenită virală în toate comunităţile româneşti (şi nu numai) din lume. Nu a durat mult, mai precis un an de zile, şi Muzeul ASTRA s-a alăturat acestei iniţiative-fenomen. Aşa a apărut această zi specială a anului, 24 iunie, care din 2022, prin Legea 184, a fost oficializată ca Ziua Iei”, a declarat directorul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Ştefan.

Luni, de Sânziene, după slujba de celebrare a Sfintei Treimi oficiată la biserica din Bezded din Muzeul ASTRA, vizitatorii sunt aşteptaţi să se prindă în Hora de Sânziene alături de comunitatea din Rupea, Braşov. Junii Cetăţii vor reconstitui obiceiul de seceriş în zona Târgului de ţară unde se vor împleti coroniţe din flori de sânziene, se mai arată în comunicatul de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Deja chestia asta cu ia este exagerată. Se tot asociază portul iei cu patriotismul. Dacă nu porti ie nu ești patriot.

    • Eee, lasa, nu este neaparat patriotism. Se incearca reinvierea unor traditii pierdute odata cu lumea moderna si preponderent citadina. In mai toate tarile exista o sarbatorire a verii si, de la nemti pana la nordici, multi se imbraca in costume traditionale, isi pun coronite, danseaza. Macar de ar fi toate manifestarile ”patriotice” asa!

  2. hai ca sunteti penibili g4 cu botii vostri de moderare. ce e de moderat la itari , bumbac, denim, barbi

  3. traditionalul „bumbac organic”, nu panza „topita” de in, barbi „boier esti” sau alq…, itari din panza traditionala de bumbac (denim)