G4Media.ro

Fabricile Louis Vuitton și Prada din Sibiu: pierderi totale de 2 milioane…

Sursa foto: Turnul SFatului

Fabricile Louis Vuitton și Prada din Sibiu: pierderi totale de 2 milioane de lei, în 2023, la o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de lei

Hipic Prod Impex SRL și Somarest SRL, fabricile din Sibiu și Cisnădie care aparțin brandurilor Prada și Louis Vuitton au avut, împreună, în 2023, o cifră de afaceri de peste 430 de milioane de lei (79,9 milioane de lei Hipic Prod și 351,13 milioane lei Somarest), însă profitul este pe minus: 6,8 milioane de lei, pierderi, pentru fabrica Louis Vuitton și 4,4 milioane de lei profit pentru Somarest, anunță Turnul Sfatului.

Din 2022, Prada a devinit singurul proprietar al fabricii de la Sibiu,  Hipic Prod Impex, după ce compania a cumpărat ultimele acţiuni de la antreprenoarea Andreea Sabău.

Hipic Prod Impex este o companie fondată în 1994 și a avut în 2023 cel mai mare profit declarat la ANAF din istoria societății. Până în acest an, cel mai mare profit net a fost de 1,66 milioane de lei, în 2021. În 2022, societatea a anunțat pierderi de 16 mii de lei, în 2020 pierderile au fost de 6,6 milioane de lei, în 2017 au fost de 2,1 milioane de lei, iar în 2016 s-au înregistrat pierderi de 5,48 milioane de lei.

Somarest din Sibiu este membră a grupului LVMH, cel mai important actor din industria de lux din lume, care deţine în portofoliu branduri precum Louis Vuitton, Tiffany’s și Moet.

Compania Somarest este specializată pe realizarea de componente pentru genţile şi pantofii Louis Vuitton, a închiriat la începutul anului 2023 an o hală de 4.500 de metri pătraţi în parcul logistic VGP Sibiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Maf a italiană mereu a fost prietenă cu maf a română si cu cea rusească. Prin maf e română mă refer la statul român, să se înțeleagă clar!

  2. Produci geanta cu 10 euro, o vinzi cu 1000 euro, platesti angajatii cu 450 euro/luna si iesi in pierdere. Lacomie maxima!

    • Muta profitul in alta parte, probabil in acte trec produsele printr-un paradis fiscal.

    • ANAF trebuie sa intervină si sa vadă daca produsele chiar pleacă fizic in tara de unde este compania care le plătește si nici nu sunt sigur ca treaba nu e legala chiar daca nu trec pe acolo.

    • voi clar aveti notiuni de economie!!! bravo!
      ” trec produsele printr-un paradis fiscal” – fiscul se ocupa de bani incurci banii cu produsele.
      ” chiar pleacă fizic in tara de unde este compania care le plătește” – produc in romania, vand in … unde vrei tu si sunt din ue ca inregistrare. ma baieti lasati economia. si aur e bun dar nu pentru toti. stati linistiti in 2028 castigati. ceea ce nu e rau. in 2032, dupa voi si dupa ceilalti care v-au incurajat prin politici dezastruoase, vom avea o revolutie

  3. Consultanțe plătite prin Insulele Canare? Materie primă plimbată prin Cipru? Chestii de-astea? ANAF avem?

    • cam ce vrei sa faca anaful maestre? legile le da guvernul nu anaful. apropo: nu materia prima o plimbi in paradis, produsul finit

  4. The teritory of The Ciolacu land Ciordeles taică