G4Media.ro

Gunoiul este ridicat din nou în Brăila, după ce municipalitatea a încheiat…

Sursa foto: Pixabay

Gunoiul este ridicat din nou în Brăila, după ce municipalitatea a încheiat contract cu un nou operator de salubritate / În urmă cu două săptămâni a fost declarată stare de alertă în tot județul

Deșeurile din municipiul Brăila sunt din nou colectate, după două săptămâni de stare de alertă. În urma unei licitații rapide, noul operator de salubritate din Brăila este firma Polaris M Holding. Angajații societății ridică gunoiul din zona blocurilor, iar de luni, 24 iunie, a început colectarea și în zona de case a orașului.

„Săptămâna aceasta ar fi preferabil ca din zona de case să preluăm doar partea menajeră și de săptămâna viitoare să revenim la colectarea selectivă și la case”, a explicat Marian Dragomir, primarul Brăilei.

Potrivit acestuia, Polaris M Holding va mai angaja șoferi și muncitori și va veni cu mai multe mașini pentru a putea ridica rapid gunoiul.

„Deși a fost dificil, am ales normalitatea: să punem pe primul plan oamenii, nu profitul unei societăți private. Poate că vor mai fi mici erori umane, dar le depășim împreună și pe acelea”, a adăugat edilul.

Săptămâna viitoare va fi finalizată și licitația organizată de Adi Eco Dunărea (asocierea tuturor primăriilor din județul Brăila) pentru salubrizare stradală, iar autoritățile speră ca situația să revină la normal și în județ într-o săptămână.

  • UPDATE  Asociația RER a transmis G4Media.ro urătorul drept la replică: ”Referitor la vehicularea presupusei solicitări de ” majorare de aproape 50% a tarifului”, Asocierea RER precizează că a solicitat majorarea tarifului pentru tona de deșeu rezidual colectată cu 21%, ca urmare a modificării unor componente din tarif, și nu majorarea taxei de salubrizare plătită de persoanele fizice și juridice către Primăria Municipiului Brăila. În plus, procentul de majorare solicitat este sub nivelul indicelui de inflație pentru servicii înregistrat în acea perioadă, respectiv 33,87%.
  • În plus, Asocierea RER a respectat prevederile legislației în vigoare, parcurgând toți pașii procedurali pentru rezilierea contractului de delegare a serviciului public de salubrizare cu nr. 360/07.06.2022, prestând serviciile de
    salubrizare pe toată perioada preavizului de 90 zile de la data notificării de reziliere nr. 3504/12.03.2024. Asocierea RER a depus toate eforturile pentru a evita rezilierea contractului. Din păcate, autoritatea contractantă a
    refuzat solicitările repetate și justificate de majorare a tariful, conform costurilor operaționale, fapt care a dus la notificarea rezilierii contractului, Asocierea nemaiputând să suporte pierderile înregistrate din derularea contractului.”

Context. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a declarat stare de alertă în întreg judeţul începând cu 11 iunie, pentru 30 de zile, după ce fostul operator de salubritate a refuzat să mai ridice gunoiul. Firma ceruse o majorare de aproape 50% a tarifului, iar autorităţile au refuzat.

„În temeiul dispoziţiilor art. 4^3 alineat 2, din OUG 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, declară starea de alertă la nivelul judeţului Brăila, începând de astăzi, 11 iunie 2024, pe o perioadă de 30 de zile, în baza acordului viceprim-ministrului, ministrul al afacerilor interne, şi a Hotărârii nr 12/11.06.2024 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Această situaţie a fost generată de întreruperea de către operatorul de salubritate a activităţii de colectare şi transport deşeuri, ceea ce duce la afectarea sănătăţii populaţiei şi poluarea excesivă a mediului”, transmiteau reprezentanții Prefecturii Brăila.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...