G4Media.ro

Justiția din Spania confirmă că un sărut forțat este agresiune sexuală

Foto: Captură video

Justiția din Spania confirmă că un sărut forțat este agresiune sexuală

Justiția spaniolă a decis marți, 25 iunie, că un sărut dat „fără consimțământ expres sau tacit” constituie agresiune sexuală, o decizie care intervine cu câteva luni înainte de procesul fostului fotbalist spaniol Luis Rubiales, potrivit BFM TV.

„Un „sărut furat” și, prin urmare, fără consimțământ expres sau tacit, este o agresiune sexuală”, a declarat Curtea Supremă, cea mai înaltă instanță judiciară din Spania, într-un comunicat, confirmând o decizie anterioară a unui tribunal andaluz care a condamnat la un an și nouă luni de închisoare un ofițer de poliție care a sărutat o femeie aflată în custodia poliției.

Pentru Curtea Supremă, este clar că un sărut neconsimțit “reprezintă o invazie corporală a victimei de către agresor”.

Fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, va fi judecat la Madrid între 3 și 19 februarie 2025 pentru că a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso la Sydney în august 2023, după ce echipa feminină spaniolă de fotbal câștigase Cupa Mondială feminină.

Parchetul, care își prezintă pledoariile finale în Spania înainte de începerea procesului, a anunțat că va cere doi ani și jumătate de închisoare pentru Rubiales: un an pentru agresiune sexuală și un an și jumătate pentru presiuni asupra jucătoarei pentru ca aceasta să spună că sărutul a fost consensual.

Acțiunile lui Luis Rubiales au provocat un val de indignare în Spania și în străinătate, forțându-l să demisioneze în luna următoare.

El a susținut întotdeauna că Jenni Hermoso a consimțit, dar această versiune a fost negată de jucătoare, care a declarat că s-a simțit „vulnerabilă și victima (…) unui act impulsiv și sexist, deplasat și fără niciun consimțământ din partea (ei)”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Gestul lui Rubiales este fără îndoială stupid, iar pentru acesta a plătit cu postul. Dar a cere să-l bagi în închisoare e noaptea minții. Spaniolii au luat-o razna cu legislația lor stupid progresistă.

  2. Clar ca nu e Ok ce a făcut însă doamna aia nu avea nici o problema inițial, abia ulterior a rămas socata, la presiunea mediei ultra feministe.