G4Media.ro

Statele Unite avertizează că un conflict între Israel și Hezbollah ar putea…

Sursa foto: Facebook / Lloyd J. Austin

Statele Unite avertizează că un conflict între Israel și Hezbollah ar putea declanșa un război regional

Statele Unite au avertizat marți cu privire la „consecințele dezastruoase” ale unui nou conflict între Israel și Hezbollah în Liban și au făcut apel la o soluție „diplomatică”, potrivit AFP.

„Un alt război între Israel și Hezbollah ar putea deveni cu ușurință un război regional, cu consecințe dezastruoase pentru Orientul Mijlociu”, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în timp ce îl primea la Pentagon pe omologul său israelian, Yoav Gallant.

Frontul de nord al Israelului, împreună cu Libanul, a fost scena unei escaladări a focului între armata israeliană și Hezbollah, aliat al Hamas, iar retorica belicoasă dintre cele două părți a stârnit temeri cu privire la un război la scară largă.

Duminică, mișcarea șiită susținută de Iran a anunțat că a vizat două situri militare israeliene cu ajutorul unor drone explozive, rănind grav un soldat, ca represalii pentru moartea unui lider al grupului islamist aliat într-un atac israelian în estul Libanului.

Mișcarea a publicat, de asemenea, o nouă înregistrare video care prezintă ceea ce a descris ca fiind situri din Israel cu coordonatele lor, fără a le identifica, la cinci zile după ce a dezvăluit imagini din Haifa care ar fi fost luate luate de o dronă care a survolat acest port important din nordul Israelului.

Armata israeliană a anunțat săptămâna trecută că a aprobat planurile unei ofensive în Liban, în contextul unei intensificări a confruntărilor armate transfrontaliere cu miliţia mişcării islamiste libaneze Hezbollah.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. El tot spune, dar Israel se face ca nu aude