G4Media.ro

Laburistul britanic Kevin Craig, suspendat din partid după ce a recunoscut că…

sursa foto: captura video

Laburistul britanic Kevin Craig, suspendat din partid după ce a recunoscut că a pariat pe propria sa înfrângere din alegeri / În plin scandal mediatic pe tema pariurilor, Craig a motivat că a pariat în scop caritabil

Scandalul pariurilor electorale din Marea Britanie a luat o întorsătură bizară marți seară, când un aspirant laburist a recunoscut că a pariat pe propria sa pierdere, relatează POLITICO.

Kevin Craig a fost suspendat de partidul de opoziție, în timp ce Comisia britanică pentru jocuri de noroc continuă să investigheze o serie de presupuse pariuri plasate în perioada premergătoare alegerilor generale din 4 iulie.

Este primul eșec al Partidului Laburist într-o poveste care i-a înghițit până acum pe conservatori și a electrizat campania electorală din Marea Britanie.

Într-o declarație făcută marți seară, Craig – care candida pentru locul Central Suffolk și North Ipswich – a recunoscut că a pariat împotriva lui însuși, motivând că a făcut-o în scopuri caritabile și a cerut scuze partidului său. Partidul Laburist a renunțat la el după ce a fost notificat cu privire la o anchetă a Comisiei pentru jocuri de noroc.

„De-a lungul vieții mi-au plăcut pariurile ciudate pentru distracție, fie pe politică sau pe cai”, a spus Craig. „Acum câteva săptămâni, când credeam că nu voi câștiga niciodată acest loc, am pariat pe victoria conservatorilor, cu intenția de a dona orice câștig organizațiilor caritabile locale”, a spus el. „Deși nu am plasat acest pariu cunoscând în prealabil rezultatul, a fost o greșeală imensă, pentru care îmi cer scuze fără rezerve.”

Craig a adăugat: „Regret profund ceea ce am făcut și voi suporta consecințele acestei greșeli stupide de judecată”.

Un purtător de cuvânt al Partidului Laburist a declarat: „Cu Keir Starmer ca lider, Partidul Laburist susține cele mai înalte standarde pentru candidații noștri parlamentari, așa cum așteaptă publicul, pe bună dreptate, de la orice partid care speră să servească, motiv pentru care am acționat imediat în acest caz.”

Suspendarea lui Craig vine după zile în șir de acuzații apărute în presă pentru conservatori în ceea ce privește jocurile de noroc – un subiect pe care laburiștii au ținut să îl exploateze.

Sub presiunea crescândă de a acționa, prim-ministrul Rishi Sunak și-a retras marți sprijinul pentru doi candidați conservatori care sunt cercetați de Comisie cu privire la presupuse pariuri interne plasate pe calendarul alegerilor.

Alte personalități conservatoare sunt anchetate de organismul de supraveghere, precum și ofițeri de poliție.

Un sondaj YouGov realizat marți a arătat că doar 16 % dintre cei întrebați cred că Sunak a gestionat scandalul „foarte” sau „destul de” bine. În schimb, 60 % spun că l-a gestionat fie „destul”, fie „foarte” prost.

Cu doar câteva ore în urmă, laburiștii îl îndemnau pe Sunak să „recunoască” și să spună publicului câți conservatori sunt implicați în scandal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...