G4Media.ro

Claudiu Târziu (AUR) lasă ușa deschisă pentru ca Fidesz, partidul lui Viktor…

Foto: Colaj

Claudiu Târziu (AUR) lasă ușa deschisă pentru ca Fidesz, partidul lui Viktor Orban, să facă parte din grupul conservatorilor europeni ECR

La puţin timp după ce Viktor Orbán a numit partidul român de extremă dreaptă AUR drept o piedică în alianţa forţelor europene de dreapta, partidul din România a recurs la un gest de împăciuire. Deputatul Claudiu Târziu a declarat pentru „Politico” că familia conservatorilor şi reformiştilor europeni (ECR) este deschisă şi în continuare pentru Fidesz, potrivit Politico.

„Întotdeauna am pledat pentru un grup (ECR – n.red.) mare”, a declarat Claudiu Târziu pentru Politico, adăugând că problema a fost o lipsă de comunicare cu Fidesz. „S-a ajuns la această situație de blocaj. Trebuie să existe dialog la cel mai înalt nivel. Eu cred că există o ușă deschisă”, a spus el.

La alegerile europarlamentare din acest an AUR a obţinut 14%. După ce AUR a aderat la ECR cu cei şase europarlamentari, liderul grupului Fidesz, Máté Kocsis, a declarat că Fidesz nu doreşte să adere la grupul ECR deoarece „nici nu poate fi vorba ca partidul să facă parte din acelaşi grup cu partidul român antimaghiar AUR”.

Între timp ECR a devenit al treilea grup ca mărime din Parlamentul European, după ce a depăşit grupul Renew. Orbán afirmase anterior că s-ar bucura dacă reprezentanţii Fidesz ar putea adera la ECR.

După alegerile europarlamentare Viktor Orbán a discutat personal cu liderul Giorgia Meloni, dar premierul italian i-a respins propunerea pe motiv că guvernul Ungariei sprijină Rusia în detrimentul Ucrainei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Partidele astea 2 aparent au aceași doctrina pe plan intern, dar sunt incompatibile pe plan extern…

  2. Orban a declarat recent că nu vor intra în ECR condus de Meloni. Aur nu este în situația de a lăsa vre-o poartă deschisă, decizia este la Meloni. Degeaba frăția în cuget, simțiri și apucături, subiectul pasiunii este cât se poate de diferit și incompatibil pe deasupra.