G4Media.ro

Partidul polonez PIS ia în calcul ieșirea din grupul european ECR, în…

Foto: Facebook Prawo i Sprawiedliwość

Partidul polonez PIS ia în calcul ieșirea din grupul european ECR, în care tocmai a fost primit AUR

Ieșirea partidului suveran polonez Lege și Justiție (Pis) din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) este „una dintre opțiunile” viabile, au declarat pentru agenţia italiană de presă ANSA surse interne ale partidului polonez, transmite Rador.

ECR e grupul conservatorilor europeni, condus de facto de Giorgia Meloni (premierul Italiei), grup în care tocmai a fost primit AUR.

Miercuri, în ajunul Summit-ului în care se va discuta despre numirile liderilor UE este programată întâlnirea de fondare a grupului ECR în Parlamentul European.

Din câte se înțelege, pentru PiS, acordul cu FdI, partidul Giorgiei Meloni, rămâne opțiunea prioritară.

Pe de altă parte, fondatorul și președintele partidului suveranist polonez, Jarosław Kaczyński, ar fi mai orientat spre o ruptură, într-o dialectică internă PiS.

Suveraniştii polonezi, care la ultimele alegeri europene au ales douăzeci de parlamentari europeni, ar dori să deschidă porţile partidului atât Adunării Naţionale a lui Marine Le Pen, care militează în rândurile grupului Identitate şi Democraţie (ID), cât și Fidesz, partidul premierului maghiar Viktor Orban, care în legislatura trecută a trecut de la apartenența la Partidul Popular European (PPE) în limbul nonmembrilor.

Numai că intrarea Fidesz în ECR nu pare însă o soluție viabilă după aderarea la grup a partidului extremist român AUR, cu care are o dispută pe tema minorității maghiare din România. (Traducerea: Cătălina Păunel)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează