G4Media.ro

Germania facilitează expulzarea străinilor care glorifică actele de terorism

Sursa foto: digit.site36.net

Germania facilitează expulzarea străinilor care glorifică actele de terorism

Guvernul german a adoptat miercuri un proiect de lege care facilitează expulzarea străinilor care glorifică terorismul, inclusiv pe rețelele de socializare, un fenomen care a luat amploare după atacul Hamas asupra Israelului. Potrivit proiectului de lege, care modifică legea privind dreptul de ședere, aprobarea sau promovarea unui singur act terorist va fi suficientă în viitor pentru a îndeplini condițiile de expulzare, în timp ce, în prezent, trebuie exprimat expres declarații de susținere pentru mai multe acte, potrivit Le Figaro.

„De acum înainte, un singur comentariu care glorifică și aprobă o infracțiune teroristă pe rețelele sociale poate constitui un motiv grav pentru expulzare”, detaliază Ministerul de Interne. „Este o mare realizare și un punct forte pentru țara noastră faptul că persoanele persecutate pot găsi protecție în Germania. Însă cei care încalcă ordinea liberală fundamentală salutând terorismul și sărbătorind crimele oribile își pierd dreptul de ședere”, a comentat vicecancelarul Robert Habeck într-un comunicat.

Aceste glorificări alimentează un climat de violență susceptibil să incite extremiști sau persoane potențial periculoase să comită acte teroriste, subliniază guvernul în textul care mai trebuie aprobat de deputați. „Agitatorii islamiști, care mental încă trăiesc în epoca de piatră, nu au ce căuta în țara noastră”, a adăugat miercuri ministrul de interne Nancy Faeser în ziarele grupului media Funke.

Incitarea la ură după atacul din 7 octombrie

După atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, soldat cu 1.195 de morți, majoritatea civili, urmat de represaliile armatei israeliene în Gaza, soldate cu 37.658 de morți, de asemenea în majoritate civili, potrivit guvernului condus de Hamas, numeroase mesaje de ură au fost publicate pe rețelele sociale. De asemenea, au fost pronunțate condamnări, în special împotriva unui imam din Munchen, care va trebui să plătească o amendă de 4. 500 de euro pentru că, în ziua masacrului, a postat următorul mesaj: „Fiecare are propriul mod de a sărbători luna octombrie”, însoțit de o față zâmbitoare.

La începutul lunii iunie, un atac cu cuțitul comis de un afgan împotriva membrilor unei mișcări ostile islamului în orașul Mannheim (vest) a fost, de asemenea, sărbătorit în numeroase postări pe rețelele sociale. Incidentul, care a costat viața unui tânăr polițist care a intervenit, a șocat Germania. Într-un discurs în Bundestag, cancelarul Olaf Scholz a calificat mesajele drept „o palmă dată victimelor, celor dragi și ordinii noastre democratice fundamentale” și a anunțat că legea privind deportările va fi înăsprită. Atacul de la Mannheim a redeschis, de asemenea, dezbaterea privind deportarea criminalilor afgani în țara lor, care a fost suspendată de la preluarea puterii de către talibani în august 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează