G4Media.ro

Cancelarul Olaf Scholz îl va înlocui pe premierul spaniol Pedro Sánchez la…

sursa foto: Captura video

Cancelarul Olaf Scholz îl va înlocui pe premierul spaniol Pedro Sánchez la Consiliul European / Sánchez și-a delegat votul omologului său german pentru viitorul summit al liderilor UE

Premierul spaniol Pedro Sánchez a anulat o parte din agenda sa publică, nominalizându-l pe cancelarul german Olaf Scholz pentru a ține pixul în locul său la Consiliul European din această săptămână, relatează Politico.

Potrivit unui purtător de cuvânt spaniol, Sánchez nu va participa la summitul de la Bruxelles, în cadrul căruia cei 27 de lideri ai UE urmează să aprobe cele trei funcții de conducere ale blocului comunitar, din cauza decesului tatălui soției sale.

În conformitate cu mecanismele europene, Sánchez a delegat votul său asupra acordurilor care urmează să fie adoptate joi și vineri omologului său social-democrat Scholz, a transmis purtătorul de cuvânt, adăugând că decizia a fost deja comunicată autorităților UE.

Sánchez își anulase deja o parte din obligațiile publice de marți și miercuri.

El trebuia să meargă miercuri la Valencia pentru a participa la un forum economic organizat de grupul editorial Prensa Ibérica și Fundația La Caixa. Evenimentul reunește guverne, întreprinderi și societatea civilă pentru a promova dezvoltarea economică și socială a Mediteranei, a relatat ziarul spaniol online El Espanol.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Se pare ca don Pedro e cu totul sub controlul strict al sotiei. Acuzata de coruptie Pedro pune presiune si ameninta sa se retraga. A murit socrul swi tara e lasata la mana altora. Grozav barbat