G4Media.ro

Un candidat al partidului lui Farage din Salisbury afirmă că Putin este…

Sursa Foto: Facebook/ Nigel Farage

Un candidat al partidului lui Farage din Salisbury afirmă că Putin este un președinte „foarte bun”. Dar nu „în sensul creștin”

Julian Malins, un candidat al partidului de dreapta Reform, care candidează în Salisbury, le-a spus alegătorilor că s-a întâlnit cu Vladimir Putin și că acesta a fost „foarte bun”. Ulterior, el a precizat că Putin este „un bun președinte al Rusiei”, dar nu o persoană bună „în sens creștin”, potrivit BBC.

Potrivit ziarului local Salisbury Journal, duminică, Malins, în timp ce făcea campanie, le-a spus locuitorii din zonă: „Apropo, m-am întâlnit cu Putin și am vorbit cu el timp de aproximativ 10 minute, mi s-a părut foarte amabil”. El nu a precizat când sau unde a avut loc această întâlnire.

Declarațiile acestuia au venit în contextul în care liderul partidului, Nigel Farage, tocmai afirmase că Occidentul l-ar fi „provocat” pe Putin să înceapă războiul din Ucraina. Farage a spus acest lucru într-un interviu BBC pe 21 iunie. Ulterior, politicianul a vorbit mai dur despre Putin, dar a continuat să insiste că Putin a fost „provocat” de UE și NATO.

Comentariile lui Farage au fost aspru criticate de reprezentanții tuturor partidelor politice britanice importante, premierul Rishi Sunak referindu-se direct la utilizarea de agenți neurotoxici în Salisbury în 2018.

În urma acestui atac, au fost răniți fostul spion Serghei Skripal și fiica sa, un polițist local și doi localnici. Unul dintre aceștia, Dawn Sturgess, a murit ulterior.

Guvernul britanic a acuzat serviciile secrete ruse. Kremlinul a negat întotdeauna orice implicare în aceste evenimente.

Miercuri, într-un interviu acordat postului local BBC, Malins a fost din nou întrebat despre atitudinea sa față de Putin. „Este un președinte foarte popular al Rusiei – și ca atare este un bun președinte al Rusiei” – a răspuns el. „Nu rezultă de aici că este o persoană bună în sensul creștin al cuvântului, bineînțeles că nu”.

De asemenea, el s-a pronunțat în favoarea încheierii războiului din Ucraina prin negocieri cu Putin.

„El este președintele țării cu cel mai mare teritoriu de pe planetă. A-l pune în categoria oamenilor răi cu care nu putem negocia este absurd”, a adăugat el.

Farage a declarat că nu este de acord cu comentariile lui Malins, dar nu dorește ca partidul său să fie plin de oameni “care dau din cap și care gândesc așa cum li se spune să gândească”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...