G4Media.ro

Fostul ambasador al Belarusului în Germania a murit la 48 de ani…

Facebook, Minister Externe Belarus

Fostul ambasador al Belarusului în Germania a murit la 48 de ani / Presa independentă scrie că acesta s-a aruncat în gol din cauza interogatoriilor repetate la care era supus

Fostul ambasador al Belarusului în Germania, Denis Sidorenko, a murit în mod neașteptat, la vârsta de 48 de ani, a anunțat în această săptămână guvernul belarus, citat de DW.

După ce a lucrat în Germania din 2016, Sidorenko a fost rechemat din postul său de la Berlin la începutul acestui an de liderul din Belarus, Alexander Lukașenko, și nu a primit un nou post.

Presa independentă din Belarus, Nasha Niva, a raportat că Sidorenko a căzut în gol de pe un bloc de apartamente din capitala țării, Minsk, la 23 iunie.

Nasha Niva a relatat că Sidorenko s-a sinucis după ce a fost interogat în mod repetat de serviciile de securitate din Belarus.

Publicația media a citat o sursă nedivulgată care a declarat că fostul ambasador „a fost supus în mod constant poligrafelor [teste cu detectorul de minciuni] și interogatoriilor”.

Politicianul de opoziție Pavel Latushko, care trăiește în exil în Uniunea Europeană, a declarat pentru portalul de internet belarus Zerkalo că Sidorenko s-a întors în Belarus și a devenit o problemă pentru aparatul de putere al țării.

Zerkalo a declarat că Sidorenko a suferit un stres psihologic sever în urma interogatoriilor.

O declarație a Ministerului Afacerilor Externe postată miercuri pe Facebook a declarat că decesul lui Sidorenko a fost o „mare pierdere pentru familia diplomatică din Belarus”.

Sidorenko a fost descris de minister drept „un diplomat talentat și responsabil, profesionist și patriot, care a câștigat autoritatea și respectul meritate ale colegilor și partenerilor săi, atât în Republica Belarus, cât și mult dincolo de granițele sale”.

Nu au fost oferite informații oficiale cu privire la cauza decesului.

Ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, a murit, de asemenea, în mod neașteptat în noiembrie 2022, la vârsta de 64 de ani, din cauza a ceea ce presa independentă a spus inițial că a fost un atac de cord.

Nasha Niva a raportat câteva luni mai târziu că Makei și-a luat viața.

Lukașenko este descris drept ultimul dictator al Europei și conduce Belarusul cu o mână de fier din 1994.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei și a sprijinit pe deplin invazia președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

Țara este supusă sancțiunilor occidentale din cauza încălcărilor drepturilor omului legate de epurarea post-electorală și de sprijinul guvernului pentru războiul Rusiei din Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Distopiile oligarhoce de tip rusesc promovează grobianismul, non-valorile, h ția, corupția așa cum se întâmplă la noi, in Bulgaria, in Republica Moldova, Rusia, Belarus…