G4Media.ro

Mai mulți susținători „Just Stop Oil” au fost arestați pentru „planuri de…

Sursa foto: © Patrick Rowney | Dreamstime.com

Mai mulți susținători „Just Stop Oil” au fost arestați pentru „planuri de a perturba aeroporturile în această vară”

În total, 27 de susținători Just Stop Oil au fost arestați sub suspiciunea că plănuiau să perturbe aeroporturile în această vară, a anunțat poliția metropolitană, relatează Sly News.

Arestările au fost efectuate în Londra, Gloucestershire, Oxfordshire, Devon, Essex, Manchester, Surrey, Sussex, Norfolk și West Yorkshire.

„Printre cei reținuți s-au numărat mai mulți membri de rang înalt ai Just Stop Oil, pe care îi considerăm organizatori-cheie”, a declarat poliția.

Patru persoane au fost arestate marți după ce au fost identificate pe aeroportul Gatwick și au fost eliberate pe cauțiune.

Joi, alte șase persoane au fost arestate la un centru comunitar din estul Londrei „ca parte a unui eveniment anunțat public care promova perturbarea aeroportului”.

Vineri, ofițerii poliției metropolitane au colaborat cu alte opt forțe de poliție pentru a aresta alți 17 suspecți la domiciliile lor din întreaga țară.

Toate persoanele au fost arestate în temeiul unei secțiuni din Legea privind ordinea publică.

Legea face ilegală conspirația pentru perturbarea infrastructurii naționale.

Inspectorul șef Ian Howells, care a condus operațiunea, a declarat: „Știm că Just Stop Oil intenționează să perturbe aeroporturile din întreaga țară în această vară, motiv pentru care am luat măsuri rapide și robuste acum.

Poziția noastră este foarte clară: oricine compromite siguranța și securitatea aeroporturilor din Londra se poate aștepta la un răspuns ferm din partea ofițerilor sau a personalului de securitate.”

Aeroporturile sunt medii de operare complexe, motiv pentru care lucrăm îndeaproape cu acestea, cu agențiile și cu alți parteneri la această operațiune.”

Cei care au fost eliberați pe cauțiune sunt supuși unor condiții ce includ interdicția de a se deplasa pe o rază de 1 km de orice aeroport din Regatul Unit, cu excepția cazului în care trec pe acolo cu un vehicul sau cu transportul public.

Săptămâna trecută, activiștii Just Stop Oil au vizat un aeroport privat unde Taylor Swift aterizase cu câteva ore înainte.

De asemenea, au fost efectuate arestări după ce Stonehenge a fost stropit cu „vopsea pudră portocalie”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...