G4Media.ro

Incendii în Grecia și Turcia: Turiști români, evacuați din camere de hotel…

Foto: Captură video

Incendii în Grecia și Turcia: Turiști români, evacuați din camere de hotel din Izmir / MAE a emis în acest sens o atenționare de călătorie pentru Republica Turcia și Republica Elenă

Ministerul Afacerilor Externe anunță că monitorizează situația incendiilor de vegetație din Grecia și Turcia și informează că nu au fost sesizări de la români în cazul incendiilor stinse din Grecia. În schimb, mai mulți cetățeni români aflați în vacanță în zona Izmir din Turcia au fost evacuați preventiv din locațiile de cazare în contextul incendiilor din zonă. Ei au primit hrană, apă și cazare din partea autorităților turce, iar reprezentantul Consulatului de la Izmir s-a deplasat în zonă pentru a se asigura că turiștii români sunt în afara oricărui pericol. Situația este monitorizată în continuare.

”Consulatul General al României la Izmir a fost notificat pe telefonul de urgență de mai mulți cetățeni români aflați în scop turistic în această regiune, în contextul incendiilor care au afectat, în cursul zilei de 29 iunie 2024, zonele forestiere din Selçuk și Menderes, regiunea Izmir – Kușadasi. În dialogul cu reprezentantul oficiului consular, cetățenii români au menționat că au fost evacuați de către autoritățile locale din unitățile de cazare în care se aflau, fiindu-le puse la dispoziție paturi, hrană și apă potabilă, iar echipele de pompieri, jandarmerie, protecție civilă și voluntari au acționat imediat pentru limitarea efectelor dezastrului și stingerea focarelor”, anunță MAE.

În cursul serii de 29 iunie 2024, un reprezentant al Consulatului General al României la Izmir s-a deplasat la Selçuk și Kușadasi pentru o mai bună coordonare cu autoritățile turce, în vederea informării cetățenilor români aflați în regiune și acordării de asistență consulară, conform competențelor, informează MAE.

”Întrucât, în cursul nopții de 29 spre 30 iunie 2024, incendiile au fost izolate, turiștii români au putut reveni la unitățile de cazare, continuându-și, în prezent, sejurul, informație confirmată de cetățenii români reprezentantului oficiului consular. MAE menționează că un reprezentant al Consulatului General al României la Izmir s-a deplasat și astăzi la Kușadasi, pentru a discuta cu cetățenii românii cazați la hotelurile din această regiune”, precizează MAE.

Având în vedere riscul ridicat de producere a unor incendii în cele două state pe perioada estivală, MAE a emis în acest sens o atenționare de călătorie pentru Republica Turcia și Republica Elenă, care poate fi consultată aici: https://www.mae.ro/node/65042

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...