G4Media.ro

Staţiunea Băile Herculane găzduieşte de luni cea mai longevivă manifestare folclorică din…

Sursa foto: Turnul SFatului

Staţiunea Băile Herculane găzduieşte de luni cea mai longevivă manifestare folclorică din țară / ”Există echipamente ultramoderne, un laser de 120 wați care proiectează pe munții din jurul orașului”

Staţiunea Băile Herculane va găzdui în perioada 1-7 iulie Festivalul internaţional de folclor HERCULES, acţiune care în acest an a ajuns la cea de-a 54-a ediţie, fiind cea mai longevivă manifestare folclorică din ţară, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Reșița.
Festivalul începe cu o paradă a portului popular, pornindu-se de la statuia lui Hercules, prin Centrul istoric şi până în centrul modern al staţiunii. În fiecare seară, de la ora 19:00, cântecul şi dansul din întreaga lume îşi vor da întâlnire cu voia bună şi tradiţia fiecărei ţări de unde vin participanţii.
Vor urca pe scenă formaţii şi ansambluri folclorice din România, Turcia, Georgia, Mexic, Serbia, dar şi formaţii ale minorităţilor naţionale din Caraş- Severin.
Dan Buru – inspector de specialitate în cadrul Primãriei Băile Herculane: „Ne bucurăm că anul acesta festivalul internațional de folclor Hercules revine la Teatrul de vară din Parcul Vicol al stațiunii Băile Herulane. Primăria Băile Herculane, prin proiecte pe fonduri europene, a reușit să creeze o minune tehnologică din Teatrul de vară. Există echipamente ultramoderne, un laser de 120 wați care proiectează pe munții din jurul orașului, un sistem de sunet extraordinar care cu siguranță va adăuga calitate acestui festival. Anul acesta festivalul durează o săptămână întreagă, între 1-7 iulie și cuprinde ansambluri din România, ansambluri ale minorităților naționale din România, dar și ansambluri din Ucraina, Columbia, Mexic și Serbia. Avem marea onoare de a reprimi în rândurile noastre Fanfara Forțelor Navale Române. Este pentru al doilea an consecutiv în care muzica militară a Forțelor Navale Române vine la Herculane. „
Festivalul Internaţional de Folclor „Hercules” din Băile Herculane este organizat de Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş – Severin în parteneriat cu autorităţile din Băile Herculane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...