G4Media.ro

Ciolacu: România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme

Sursa foto: Pixabay

Ciolacu: România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme

România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, la ceremonia de celebrare a 25 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din cadrul MApN.

„Războiul din Ucraina ne-a făcut pe toţi mai conştienţi de pericolele războiului hibrid care se întinde dincolo de graniţele războiului fizic. Şi România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme. În acest context, rolul structurilor de informaţii este cu atât mai important. Trebuie să rămânem vigilenţi pentru apărarea valorilor în care credem, pentru garantarea securităţii, economiei şi cetăţenilor noştri. În această luptă pentru bine, un rol vital îl au structurile de informaţii militare, iar munca personalului din domeniul informaţiilor pentru Apărare constituie baza demolării tuturor provocărilor, ameninţărilor şi riscurilor care ameninţă statul român şi cetăţenii săi”, a arătat premierul.

El a subliniat că misiunile militarilor români din structurile de informaţii au avut o contribuţie remarcabilă la securitatea României şi la marile proiecte de politică externă ale ţării noastre.

„În cei 20 de ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil, implicat activ în promovarea valorilor şi principiilor democratice, a securităţii şi stabilităţii în spaţiul euroatlantic şi în afara sa. Militarii noştri au contribuţii valoroase la acţiunile Alianţei, de asigurare a securităţii României, întregii regiuni şi a tuturor statelor membre NATO”, a afirmat şeful Executivului.

El a amintit că, în cadru aliat, România beneficiază de cea mai cuprinzătoare garanţie de securitate.

„Prin acţiunile statului român, ale militarilor noştri, este imperativ să menţinem încrederea cetăţenilor români în capacitatea de apărare a Alianţei”, a spus Marcel Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Pentru cine nu stie ce inseamna razboi hibrid, asta e un fel de razboi care imbraca felurite forme, majoritatea ascunse si parsive, asa cum este, de exemplu, lupta actualilor guvernanti impotriva poporului roman!