G4Media.ro

Csoma Botond (UDMR): Eu cred că se conturează o dată a alegerilor…

Photo 82371523 © roibul | Dreamstime.com

Csoma Botond (UDMR): Eu cred că se conturează o dată a alegerilor prezidenţiale în luna noiembrie

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat luni că în urma discuţiilor de la Guvern, în opinia sa, sse conturează o dată a alegerilor prezidenţiale în luna noiembrie, potrivit News.ro. Despre comasare prezidenţialelor cu parlamentarele, reprezentantul UDMR a spus că s-ar putea, deşi ar fi o prostie.

Csoma Botond a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că UDMR a propus în discuţiile de la Palatul Victoria luna octombrie pentru alegerile prezidenţiale.

”Am înţeles că liberalii vor cât mai târziu, deci spre noiembrie, eu cred că se conturează o dată a alegerilor prezidenţiale în luna noiembrie, cel puţin această concluzie am tras eu”, a spus liderul deputaţilor UDMR.

El a menţionat că argumentul UDMR a fost acelaşi pe care l-a avut atunci când au iniţiat proiectul legislativ care dă posibilitatea organizării alegerilor cu 90 de zile înainte de încheierea mandatului actualului preşedinte, şi anume faptul că există o perioadă de pregătire a intrării în noul mandat, aşa cum există şi în SUA.

”Am fi putut să avem şi noi un sistem similar. Noi am propus în octombrie pentru că ar fi fost în aceeaşi idee a proiectului de lege”, a completat Csoma Botond, precizând că nu doresc ca alegerile prezidenţialele să se suprapună cu alegerile parlamentare.

Csoma Botond a dat şi exemplul alegerilor comasate din 9 iunie, arătând că nu s-a discutat în campanie despre temele legate de Parlamentul European ci discursul s-a axat pe alegerile locale.

Despre o comasare a alegerilor prezidenţiale cu parlamentarele, Csoma Botond a spus: ”S-ar putea. Ar fi o prostie, dar s-ar putea, nu pot să exclud. Tot în coaliţie vor trebui să decidă pentru că această coaliţie are majoritate”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Noiembrie ultimul bal,film romanesc