G4Media.ro

Vaticanul interzice tatuajele şi piercingurile la vedere pentru angajaţii Bazilicii Sfântul Petru

Sursa foto: Pixabay

Vaticanul interzice tatuajele şi piercingurile la vedere pentru angajaţii Bazilicii Sfântul Petru

Vaticanul le-a interzis angajaţilor de la Bazilica Sfântul Petru să aibă tatuaje vizibile sau piercinguri corporale cu scopul de a conserva „decorul”, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Noua regulă, publicată weekendul trecut, se aplică celor aproximativ 170 de angajaţi de la Fabrica San Pietro, departamentul însărcinat cu administrarea faimoasei bazilici.

Părintele Enzo Fortunato, director de comunicare al bazilicii, a declarat luni pentru Reuters că noul regulament codifică norme care „au fost în vigoare în trecut într-o formă diferită”.

Cu toate acestea, el a negat relatările din presa italiană potrivit cărora laicilor care au o relaţie dar nu sunt căsătoriţi le va fi interzis de acum înainte să lucreze la Fabrica San Pietro, calificând acele informaţii ca fiind „bârfe”.

Regulamentul stipulează că angajaţii trebuie să aibă „un comportament religios şi moral exemplar, inclusiv în viaţa privată şi de familie, în conformitate cu doctrina Bisericii Catolice”.

Potrivit preceptelor Bisericii Catolice, relaţiile sexuale în cadrul cuplurilor necăsătorite reprezintă un păcat şi chiar şi cuplurile logodite trebuie să îşi păstreze castitatea până la căsătorie.

Papa Francisc i-a înfuriat pe unii dintre conservatori declarând în mod repetat că Biserica Catolică ar trebui să se concentreze mai degrabă pe milă şi iertare decât pe aplicarea strictă a regulilor sale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează