G4Media.ro

Marcel Ciolacu anunță că va organiza joi o ședință de coaliție cu…

Foto: Guvernul României

Marcel Ciolacu anunță că va organiza joi o ședință de coaliție cu PNL pentru a stabili data alegerilor prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu cei doi viceprim-miniștri Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, va prezenta joi în coaliția de guvernare cu PNL variantele propuse de partidele politice pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale și parlamentare din acest an, potrivit unui comunicat al guvernului.

Anunțul a venit la finalul discuțiilor dintre Ciolacu și toate partidele de opoziție.

Reamintim că PNL a respins organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, calendar pe care îl agrease cu PSD în primăvară. Liderii PNL au motivat răzgândirea prin faptul că organizarea campaniei electorale în vară ar fi ineficientă, iar data alegerilor s-ar suprapune cu începerea școlii.

Stabilirea calendarului electoral trebuie să se facă pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice și nu pentru a avantaja sau dezavantaja anumiți candidați, se arată în comunicatul guvernului.

”Le mulțumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv. Consider că a fost un demers util și democratic și îmi doresc ca și partenerii de Coaliție să țină cont de opiniile exprimate”, a declarat Ciolacu, citat în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Mai duceti-va dreq de matracuci!

  2. Bai covrigare, asta e a zecea oara cand dai inapoi in fata provocarilor din postura de prim-ministru! Cum vrei ma tu sa conduci o tara, sa o reprezinti pe plan extern? Ma indoiesc ca a mers bine afacerea cu covrigi dar nu se poate verifica la fel cum nu se poate spune exact ce studii medii ai.