G4Media.ro

Patronatele din turism: Lărgirea plajelor nu trebuie făcută în plin sezon estival

Foto: Andreea Pavel/ G4Media

Patronatele din turism: Lărgirea plajelor nu trebuie făcută în plin sezon estival

Lărgirea plajelor, prin fonduri europene, este binevenită, dar nu în plin sezon estival, avertizează Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

„Am realizat, dintr-o eroare, nu s-a înţeles cum să se organizeze licitaţiile, iar jumătate dintre licitaţii nu s-au făcut în acest an. Dar să dai acceptul pentru înnisipare în sudul litoralului în plin sezon? Are habar domnul ministru (al Mediului, Mircea Fechet, n.r.) că plajele din Neptun sunt acum închise? Este conştient de ceea ce face? La Neptun, noroc cu piscinele şi cu un aqua park. Altfel, avem semnale puternice că turiştii sunt deranjaţi că nu au acces la plaje. La fel procedează şi colegul său, primarul din Mangalia, care asfaltează în plin sezon”, a afirmat preşedintele ANAT, Alin Burcea, în comunicatul citat.

La rândul său, vicepreşedintele ANAT, Adrian Voican, susţine că investiţiile ar trebui proiectate cu patru ani înainte.

„Autorităţile nu ştiau că trebuie să taie copaci? Nu puteau să planifice şi să ţină cont să nu facă lucrări în sezon? Sau nu le pasă ori nu au habar şi se trezesc cu opt zile înainte că anunţă oprirea traficului? Astfel de lucrări sunt necesare, dar trebuie implementate cu cap, predictibil. Ar trebui anunţate cu şase luni înainte, pentru a putea găsi soluţii, nu de pe azi pe mâine”, subliniază Voican.

Reprezentanţii „Apele Române” Constanţa au anunţat că, pentru proiectul de înnisipare, sunt planificate trei celule de plajă între Neptun şi Venus, pe o distanţă de 2,5 km: între zona „10 Steaguri” şi Hotel Poseidon, în staţiunea Jupiter – între Hotel Poseidon şi Cap Aurora, respectiv între Cap Aurora şi Venus.

Potrivit patronatelor din turism, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a hotărât ca lărgirea şi înnisiparea plajelor de pe litoralul românesc, pentru staţiunile Neptun şi Venus, să aibă loc în plin sezon estival.

„În România sunt din ce în ce mai multe lucrări de infrastructură binevenite, mult-aşteptate, însă, din păcate, perioadele lucrărilor sunt total ilogic alese. Aşa cum în Bucureşti sau într-un oraş mare, lucrările de reparaţii, deşi ar fi ideal să fie organizate vara, când traficul este mai lejer, iar lumea este plecată, de multe ori ele încep toamna, odată cu debutul anului şcolar sau universitar şi cu revenirea din concedii”, atrage atenţia ANAT.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Asta este consecinta faptului ca ne conduc toti prostii, care culmea, mai sunt si platiti regeste…

  2. S-au luat la intrecere in chestii fara cap:
    blocheaza Valea Oltului, traversarea Dunarii pe la Giurgiu, intersectia de la Podul Constanta (Calea Grivitei/Sos Chitilei/ Bucurestii Noi).
    Si cate or mai fi…

  3. Stati linistiti, toate lucrarile se vor opri in secunda de dupa ultimele alegeri. Dupa care valea oltului si plajele de pe litoralul romanesc vor ramane inchise pentru 4 ani.

    • Pai si?
      Pana atunci, la ce le folosesc grindenilor injuraturile care le umplu frigiderele …? Cu ce se aleg, caci cu voturi, nu prea vad cum?

    • Să ne arate doar că sunt stupizi? Da’ mulți…!