G4Media.ro

SUA anunță un împrumut direct de 2 miliarde de dolari pentru Polonia…

Foto: Tanc Abrams / Sursa: Pentagon

SUA anunță un împrumut direct de 2 miliarde de dolari pentru Polonia pentru finanțare militară

Statele Unite au anunțat marți, în ziua în care începe summitul NATO de la Washington, un al doilea acord de împrumut direct cu Polonia în valoare de 2 miliarde de dolari pentru finanțare militară externă, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Diplomația americană arată că Polonia este un aliat solid al SUA, iar acest acord va consolida și mai mult flancul estic al NATO.

Polonia derulează un program major de modernizare militară, inclusiv achiziții de echipamente de apărare americane precum avioane F-35, sisteme de rachete Patriot și tancuri de luptă principale Abrams.

Polonia cheltuie în prezent 4% din PIB pentru apărare, cel mai ridicat nivel din Alianță, potrivit comunicatului Departamentului de Stat.

Polonia găzduiește mii de forțe americane și aliate, inclusiv cartierul general al Corpului V al SUA (Forward) din Poznan.

Guvernul SUA oferă până la 60 de milioane de dolari sub formă de finanțare militară externă pentru a subvenționa costul ratei dobânzii acestui împrumut, care va contribui la accelerarea modernizării apărării Poloniei prin sprijinirea achizițiilor urgente de articole și servicii de apărare din Statele Unite.

Împrumuturile directe de finanțare militară externă sunt un instrument de cooperare în domeniul securității rezervat unora dintre cei mai importanți parteneri ai noștri în domeniul cooperării în domeniul securității.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...