G4Media.ro

Un ieșean a fost amendat cu 10.000 lei pentru că a parcat…

Foto: Pixabay

Un ieșean a fost amendat cu 10.000 lei pentru că a parcat pe un loc pentru persoană cu handicap / A fost iertat în instanță după ce a motivat că se grăbea

Un ieșeani din Pașcani a fost amendat de poliția locală cu 10 mii de lei, după ce a parcat autoturismul pe un loc pentru persoane cu handicap, relatează Ziarul de Iași.

Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei și ridicarea autoturismului parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu necesități speciale. Polițiștii pășcăneni au aplicat direct sancțiunea maximă. Răzvan A. a contestat amenda în fața Judecătoriei Pașcani, cerând anularea procesului-verbal sau înlocuirea sancțiunii cu un simplu avertisment.

În plângerea sa, șoferul nu a negat faptul că parcase pe locul destinat persoanelor cu handicap. El a explicat însă că se grăbea și parcase fără a observa marcajul specific de pe asfalt.

Judecătorii au apreciat că gradul de pericol social al faptei este redus, ceea ce făcea ca amenda să fie disproporționată. Ei au respins solicitarea privind anularea în totalitate a procesului-verbal, ca nefondată. Totuși, au acceptat înlocuirea amenzii cu un avertisment. Decizia judecătorilor pășcăneni este supusă apelului în următoarele 30 de zile.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...