G4Media.ro

Poliția britanică avertizează că influenceri precum Andrew Tate propagă misoginismul extrem și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Poliția britanică avertizează că influenceri precum Andrew Tate propagă misoginismul extrem și îi radicalizează pe tineri. Frații Tate au fost trimiși în judecată în România pentru viol și trafic de persoane

Poliția britanică avertizează că influenceri online precum Andrew Tate radicalizează băieții în direcția misoginiei extreme într-un mod „terifiant”, transmite BBC. Maggie Blyth, ofițer superior de poliție, a declarat că tinerii și băieții ar putea fi radicalizați în același mod în care teroriștii atrag adepți online.

Consiliul Național al Șefilor de Poliție (NPCC) a publicat un raport privind violența împotriva femeilor și fetelor, pe care o numește „urgență națională”.

NPCC a estimat că cel puțin una din 12 femei din Anglia și Țara Galilor ar fi victima violenței în fiecare an – adică aproximativ două milioane de femei anual. Și a declarat că problema a fost în creștere, cu „tipuri mai complicate de infracțiuni”.

Reamintim că frații Andrew și Tristan Tate, care și-au stabilit operațiunile în România, au fost arestați preventiv și trimiși în judecată anul trecut de DIICOT pentru viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat.

Maggie Blyth a declarat că ofițerii care se concentrează asupra violenței împotriva femeilor și fetelor lucrează acum cu echipele de combatere a terorismului pentru a examina riscul de radicalizare a tinerilor.

Vorbind despre conținutul dăunător online, ea a spus: „Știm că unele dintre acestea sunt legate de radicalizarea tinerilor online, știm că influencerii, Andrew Tate, elementul de influențare în special a băieților, este destul de terifiant și este ceva ce discută atât specialiștii în contraterorism, cât și noi înșine din perspectiva VAWG (violența împotriva femeilor și fetelor).”

Andrew Tate este un influencer britanic-american controversat și autoproclamat „misogin”, care a devenit celebru după ce a apărut la Big Brother în 2016.

Școlile din Regatul Unit au declarat anterior pentru BBC că se confruntă cu un număr tot mai mare de elevi care îl admiră pe Tate.

Raportul amplu al NPCC și College of Policing, publicat marți, a afirmat că violența împotriva femeilor și fetelor a atins niveluri „epidemice”. Raportul a estimat că unul din 20 de adulți – sau 2,3 milioane de persoane – sunt autorii violenței împotriva femeilor și fetelor în fiecare an.

„Nimeni din rândul publicului nu înțelege amploarea și impactul acestor infracțiuni”, a declarat agentul șef adjunct Blyth la BBC Breakfast.

Raportul a identificat mai multe amenințări-cheie cu care se confruntă victimele, inclusiv violența sexuală, abuzul domestic, hărțuirea și abuzul sexual asupra copiilor. Acesta a constatat că a existat o creștere cu 37% a numărului de infracțiuni violente împotriva femeilor și fetelor între 2018 și 2023.

Poliția spune că peste un milion de astfel de infracțiuni au fost înregistrate în Anglia și Țara Galilor numai anul trecut, reprezentând 20 % din toate infracțiunile înregistrate de poliție. O parte din această creștere a fost determinată de o creștere a raportărilor și de o mai mare conștientizare a acestor infracțiuni.

Ministrul de interne Yvette Cooper a precizat anterior că violența împotriva femeilor și fetelor se va afla în fruntea agendei sale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...