G4Media.ro

Cafenea panoramică pe o insulă din Sfântu Gheorghe / Insula de 200…

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe

Cafenea panoramică pe o insulă din Sfântu Gheorghe / Insula de 200 mp a fost cumpărată de municipalitate cu 10 mii de euro

O cafenea urmează să fie construită pe o insulă din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, anunță Agenția de presă Rador care citează Radio Brașov.

Lucrările de construcţie sunt abia la început, cafeneaua urmând a fi situată pe insula aflată în mijlocul lacului de agrement din Cartierul Gării, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene ce vizează reabilitarea şi modernizarea zonei.
Noua cafenea, care va avea peste 30 de locuri și va include o terasă cu vedere panoramică la lac.
Aceasta va fi construită din fonduri proprii ale Primăriei, explică viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba.

„Această cafenea pe insulă nu este din bani europeni, este investiţia proprie a Primăriei. Când s-a făcut proiectul pentru fonduri europene, insula nu era încă în proprietatea Primăriei, deci nu putea fi inclusă în acel proiect. Între timp am achiziţionat insula şi am făcut un proiect separat pentru această cafenea care, bineînţeles, va fi dată în concesiune unui operator privat. Pe lac a fost cândva o cafenea şi ne-am gândit să fie cam la fel cum a fost”, a spus videprimarul.
Lucrările de reabilitare a lacului artificial au fost începute în urmă cu aproape trei ani şi vor fi terminate, cel mai probabil, anul acesta.
Insula, pe care se afla şi o clădire degradată în care a funcţionat pe vremuri un bar, măsoară aproximativ 200 de metri pătraţi şi a fost cumpărată de autorităţile locale cu 10.360 euro fără TVA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...