G4Media.ro

Peste 12 mii de persoane sunt așteptate la Sibiu, la Întâlnirea internațională…

Sursa foto: Primaria Sibiu

Peste 12 mii de persoane sunt așteptate la Sibiu, la Întâlnirea internațională a sașilor / Concert în Piața Mare cu Peter Maffay / ”Scopul a rămas același, să întărim legăturile între cei  plecați și cei care au rămas aici”

Sibiul va găzdui în perioada 2-4 august Întâlnirea internațională a sașilor. Cele mai multe evenimente sunt programate să aibă loc în centrul orașului, iar prezent la eveniment va fi și președintele României, Klaus Iohannis, anunță Turnul Sfatului.

Organizatorii spun că se așteaptă ca la evenimentul care va avea loc în primul weekend din luna august să participe între 12.000 și 15.000 de oameni. Martin Bottesch, Președinte FDG Transilvania și Winfried Ziegler, Director executiv FDG Transilvania, au prezentat cele mai noi detalii ale manifestării.

„Venim cu detalii legate de întâlnirea sașilor. Prima întâlnire internațională a sașilor a avut loc în 2017, la Sibiu. Atunci au participat 12.000 de persoane, de data aceasta ne așteptăm ca numărul participanților să fie între 12.000-15.000 persoane. Scopul a rămas același și anume să întărim legăturile între cei  plecați și cei care au rămas aici”, a anunțat Martin Bottesch, președinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania (FDGT).

Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa 32 de ansambluri de dansuri populare, nouă din România, 20 din Germania, trei din Austria. Vor fi 14 fanfare, patru din România, șapte din Germania, două din Austria și una din SUA. De asemenea, vor fi prezente 50 de grupuri care participă la parada porturilor –  unul din România, 43 din Germania, două din Austria, unul din SUA, unul din Canada, unul din Elveția și unul cu denumirea Federația Sașilor, care cuprinde asociațiile sașilor din Translivania, Germania, Austria, SUA și Canada.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...