G4Media.ro

Definitiv: sibienii trebuie să plătească pierderi de 1,6 milioane de lei din…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Definitiv: sibienii trebuie să plătească pierderi de 1,6 milioane de lei din cauza cantităților de gunoi greșit estimate / „Decizia nu mai poate fi amânată”

Primarii din 26 de localități din județ, alături de reprezentanții CJ Sibiu și cei ai ADI Eco vor trebui să achite daune de aproape 1,6 milioane de lei către Brantner Enviroment SRL, societatea care a sortat deșeurile strânse de la populație, anunță Turnul Sfatului.

După cinci ani de litigii, Curtea de Apel Alba Iulia a închis săptămâna trecută, definitiv, procesul deschis de Brantner Enviroment SRL împotriva autorităților sibiene pe subiectul pierderilor pe care le-a avut în contractul de gestiune a stațiilor de sortare și compost a deșeurilor.

Conform sentinței definitive a instanței (pronunțată în 17 iulie 2024 și al cărei dispozitiv poate fi consultat aici), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco Sibiu trebuie să plătească Brantner Enviroment SRL suma de 1.583.973,64 de lei, pentru pierderile înregistrate de societate timp de un an și câteva zile (5 martie 2018 – 14 martie 2019). La această sumă se adaugă și dobânda legală, care se calculează începând cu data de 17 iulie 2024.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...