G4Media.ro

Sondaj WSJ: Egalitate între Kamala Harris și Donald Trump / Trump a…

Photo by Brendan SMIALOWSKI and Patrick T. Fallon / AFP

Sondaj WSJ: Egalitate între Kamala Harris și Donald Trump / Trump a avut un avans de șase puncte la începutul acestei luni față de președintele Biden / Harris este susținută de 63% dintre alegătorii care nu sunt de culoare albă

Cursa prezidențială dintre Kamala Harris și Donald Trump este, în esență, la egalitate, potrivit unui nou sondaj Wall Street Journal care arată un sprijin sporit pentru ea în rândul alegătorilor care nu sunt de culoare albă și un entuziasm dramatic crescut cu privire la campanie în rândul democraților.

Fostul președinte îl conduce pe actualul vicepreședinte cu 49% la 47%, dar acest rezultat se încadrează în marja de eroare de plus sau minus 3,1 puncte procentuale. Trump a avut un avans de șase puncte la începutul acestei luni față de președintele Biden înainte ca acesta să iasă din cursă și să o susțină pe Harris.

Pe un buletin de vot test care îl include pe Robert F. Kennedy Jr. și alți candidați independenți și terți, Harris primește 45%, iar Trump 44%.

Kennedy este susținut de doar 4%, iar 5% rămân indeciși.

În ultimul sondaj, Biden a pierdut șase puncte într-un sondaj asemănător.

Harris a făcut pași mari în refacerea coaliției populare care l-a dus pe Biden la Casa Albă în 2020, o coaliție care se fragilizase sub stresul neliniștii legate de acuitatea sa fizică și mentală.

Alegătorii de culoare, latino-americani și tineri au arătat un sprijin mai mare pentru ea decât pentru Biden într-un sondaj Journal realizat la câteva zile după prestația dezastruoasă a acestuia la dezbaterea din 27 iunie.

O remaniere a amestecului demografic al sprijinului democrat ar putea modifica statele în care Harris ar putea fi competitivă împotriva lui Trump, un republican care candidează pentru a treia oară. O susținere mai mare în rândul alegătorilor care nu sunt de culoare albă ar putea-o ajuta în statele mai diverse din punct de vedere rasial și etnic – Arizona, Nevada, Georgia și Carolina de Nord, acolo unde Biden a avut probleme.

Harris este susținută de 63% dintre alegătorii care nu sunt de culoare albă în cursa în două direcții, în creștere față de 51%, cât avea Biden în ultimul sondaj WSJ.

Deși este o îmbunătățire pentru Harris, sprijinul său este încă sub procentul de 73% de alegători care nu sunt de culoare albă care, conform sondajelor la ieșirea de la urne, l-au susținut pe Biden în 2020, când acesta a câștigat la limită Casa Albă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Șeful va fi bine toreat de către șefă…. șefa are pânzele corabiei bine urcate iar vântul suflă în favoarea ei😃….. și cu o pereche de ovare bine puse 👏🏻
    🇪🇺👍🏻