G4Media.ro

FOTO În zona Lacului Sărat 2 din Brăila s-au descoperit păsări din…

Sursa foto: Marius Vernescu

FOTO În zona Lacului Sărat 2 din Brăila s-au descoperit păsări din specii protejate rănite sau ucise prin împușcare: „Cineva împușcă păsări ca să se distreze” / În urmă cu 9 ani zeci de păsări au fost împușcate în aceeași zonă

Mai multe păsări din specii protejate au fost descoperite moarte sau rănite, în zona Lacului Sărat 2 din județul Brăila. Descoperirea a fost făcută de societatea Ornitologică Română – Sucursala Brăila, prin coordonatorul Marius Vernescu și de Stoica Cristinel Popa, absolvent al universităților Stanford și Harvard și președinte al Asociaţiei Euroteens.

Este vorba despre mai multe păsări din diverse specii (pescăruși, fluierari) care au fost găsite rănite sau moarte fie pe lac, fie la marginea apei. Din primele verificări se pare că păsările au fost rănite prin împușcare.

„Noi am făcut sesizări acum 9 ani si atunci s-au luat măsuri, inclusiv s-au făcut arestări. Dar se pare ca fenomenul a revenit. Câțiva ani nu s-a mai întâmplat nimic, dar acum ne confruntăm cu aceeași problemă. Cineva împușcă păsări ca să se distreze”, a declarat Stoica Cristinel Popa pentru G4Media.

În 2015, în satul Lacu Sărat din comuna Chişcani, județul Brăila, pe al doilea lac sărat din localitate au fost descoperite cadavrele a zeci de păsări aflate în diferite stadii de putrefacţie.

Sursa foto: Marius Vernescu

Cele două lacuri sărate din județul Brăila sunt, potrivit lui Marius Vernescu, locul în care cuibăresc şi pescăruşii din specia Larus Michahellis, o specie rară în Europa.

Sursa foto: Marius Vernescu

Lacu Sărat 2, Parcul Natural Balta Mică a Brăilei şi cursul Dunării reprezintă o zonă importantă de odihnă pentru zeci de specii de păsări rare. Zona menționată asigură și arealul de reproducere pentru mai multe specii de păsări de o frumuseţe aparte: raţa mare, corcodelul, lişiţa, cormoranul și egreta.

Vânătoarea este interzisă în această perioadă a anului, iar păsările care par a fi fost rănite prin împușcare nu pot fi vânate legal în nicio perioadă a anului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. OK, unii împușcă urși ca să se distreze, alții împușcă păsări. Există grade de gravitate?

  2. 😒😒😒

  3. păi cine să-i îmnpiedice? poliția?