G4Media.ro

Salvamontiștii de la Vlădeasa strâng bani pentru un defibrilator de ultimă generație…

sursa foto: DSU/FAcebook

Salvamontiștii de la Vlădeasa strâng bani pentru un defibrilator de ultimă generație / ”Poate face diferența dintre viață și moarte”

Salvamontiștii de la Vlădeasa au nevoie de un defibrilator și un rucsac cu echipamente medicale pe care să le aibă la ei în misiunile de salvare și de patrulare pe care le fac. Pentru achiziția defibrilatorului, salvamontiștii de la Vlădeasa au lansat o campanie prin care sperau să strângă 20.000 de lei, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Cluj.
Salvamont Vlădeasa are în dotare o ambulanță, folosită mai mult la Răchițele și Doda Pilii, zone unde există și drumuri pe care se poate circula.
Salvamontistul Nicu Potra spune că, pe munte, pe trasee accesibile doar la pas, un defibrilator poate face diferența dintre viață și moarte.
El mărturisește că acțiunea e aproape de final și abia dacă s-a strâns o treime din suma necesară.
”Salvamontiștii ar fi vrut să doteze punctul de intervenție de la Vlădeasa cu un defibrilator de ultimă generație, care transmite în timp real doctorului de la Urgențe parametrii medicali ai pacientului. În baza acestor informații, medicul poate recomanda manevrele care trebuie aplicate victimei”, explică salvamontistul.

Nicu Potra recunoaște că fondurile strânse până acum nu permit achiziția unui asemenea echipament, așa că soluția de compromis ar fi cumpărarea unui defibrilator simplu, care are doar funcții de bază
”Cea mai mare parte a fondurilor pe care le avem până acum au fost strânse la evenimentul “Maraton Apuseni”, la care am participat fizic și ne-am mediatizat campania”, mai spune salvamontistul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce vă trebuie? Manevra clasică de resuscitare! Guvernul reduce cheltuielile bugetare, deși domnul General ar putea din pensia dumnealui să vă cumpere, că doar e în slujba țării. Mai ales dacă participă și amicul său, actual premier.