G4Media.ro

În Iași nu se mai găsesc aparate de aer condiționat de vânzare…

Foto: Pexels

În Iași nu se mai găsesc aparate de aer condiționat de vânzare / Am vinde, dar nu mai avem ce și nici de unde să mai aducem, / „În ultimele două săptămâni a fost nebunie”

Temperaturile ridicate din ultimele săptămâni au amplificat cererea în rândul ieșenilor pentru aparatele de aer condiționat, situație care a pus o mare presiune pe comercianți și instalatori, anunță Ziarul de Iași.

Ieșenii trebuie să aștepte acum și o săptămână pentru a-și răcori casele, în timp ce firmele locale fac eforturi pentru aprovizionare, deoarece majoritatea firmelor din județul nostru, dar și din România se confruntă cu stocuri epuizate și întârzieri în livrările din China.

„Am vinde, dar nu mai avem ce și nici de unde să mai aducem, căci s-au terminat stocurile și la noi, și la majoritatea firmelor care le importă din China, că doar nu se produc în România. Ultimul aparat l-am vândut în urmă cu mai bine de o săptămână jumătate”, spune Giani Iacob, patronul unei firme de profil din Iași.

Pe lângă aceste probleme de aprovizionare, și găsirea meseriașilor disponibili pentru instalare devine din ce în ce mai dificilă în Iași, chiar dacă în ultimele zile temperaturile s-au mai domolit și cererea a mai scăzut ușor.

„Acum durează cam o săptămână programarea. În ultimele două săptămâni a fost nebunie, dar cum se răcește un pic vremea cum nu mai sună telefonul, însă când dau iar căldurile oamenii se supără că durează mult până când sunt programați la montaj. Oamenii ar trebui să fie conștienți că verile vor fi din ce în ce mai călduroase. Atunci când te știi cu probleme de sănătate sau altele trebuie să rezolvi din timp problema”, spune administratorul unei firme de instalații.

Costul pentru montarea unui aparat de aer condiționat se ridică la unele firme din Iași și la aproape 1.000 de lei. Cât privește prețul aparatelor de aer condiționat, acesta variază semnificativ în funcție de model și capacitate. Și aici prețurile pot depăși 1.000 de lei, în timp ce modelele destinate spațiilor mari pot ajunge și la 5.000 de lei sau chiar mai mult.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...