G4Media.ro

Teii din Iași se uscă din cauza schimbării climei și a poluării…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Teii din Iași se uscă din cauza schimbării climei și a poluării / Specialist: Teiul nu mai merge la Iași, trebuie să înțelegem

Foarte mulţi copaci, în special tei, care străjuiesc arterele principale ale Iaşului au început deja să dea semne că a venit toamna, informează Ziarul de Iași.

Margareta Onica, inginer silvic, susține că teii au nevoie de multă apă, iar acum vara e prea cald.

„Nu este o uscare care duce spre moarte, nu mor. În fiecare an se întâmplă asta. De la poluare. Cu siguranță a contat și cantitatea de apă, dar nu are nimeni suficientă apă, pentru că e mare Iașul. Apoi, cum a fost vara aceasta, ne putem raporta la recordurile de temperatură. Nici nu prea au fost precipitații iarna. Mai ales în ultimii ani. Schimbarea climatică nu mai permite teiul. Cred că trebuie să facem un lobby, pentru ieșeni, să înțeleagă că teiul nu mai merge în Iași. S-a schimbat clima. Nu mai avem ierni bogate în precipitații, iar vara e prea cald. Astfel, nu mai rezistă teiul. Teiul e un arbore de talie medie, cu celula mare, de esență moale. E sensibil la dăunători, la boli, la poluare… Nu mai merge. Teiului îi trebuie umiditate atmosferică”, a declarat aceasta.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sper ca n-are de gand sa recomande salcami japonezi ca un celebru puscarias iesean…