G4Media.ro

Un șofer din Iași a fost amendat cu 1.160 lei și i…

sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Un șofer din Iași a fost amendat cu 1.160 lei și i s-a suspendat permisul pentru 130 zile, după ce a claxonat mașina poliției /   Judecătorii i-au dat dreptate șoferului, ”a acționat cu simț civic”

Polițiștii l-au sancționat dur pe un șofer care și-a „permis” să le atragă atenția că încurcă traficul. L-au lăsat fără permis pe mai bine de patru luni și l-au amendat pentru un simplu claxon. În primă instanță, dispozițiile au fost considerate ca nejustificate de judecători, dar procesul încă nu s-a terminat, informează Ziarul de Iași.

Petrică A. s-a adresat Judecătoriei în septembrie anul trecut. Cu o săptămână înainte, se afla pe o stradă din Miroslava, la volanul mașinii sale. În fața sa, era oprită o mașină a poliției. Staționa neregulamentar, ceea ce îi obliga pe șoferi să calce linia continuă pentru a o putea depăși. La trecerea pe lângă autospecială, Petrică A. a claxonat, pentru a le atrage atenția polițiștilor că nu aveau luminile aprinse și încurcau traficul.

Polițiștii l-au oprit și l-au sancționat pentru folosirea abuzivă a claxonului și nerespectarea obligației de a sta în mașină în momentul redactării procesului-verbal de contravenție. În total, 1.160 lei și suspendarea permisului de conducere pentru 130 de zile.

„Folosirea claxonului în acest context nu apare ca abuzivă, ci ca o atenționare de dorit pentru a evita evenimente rutiere cauzate de oprirea intempestivă a autospecialei de poliție”, au apreciat judecătorii.

Magistrații au reținut faptul că mașina poliției era oprită pentru controlarea unui participant la trafic. Acest lucru trebuia însă făcut pe acostament, într-o zonă în care nu i-ar fi încurcat pe ceilalți șoferi. Nu era vorba de o folosire abuzivă a claxonului, ci de spirit civic.

Procesul-verbal a fost anulat în totalitate, dar sentința Judecătoriei a fost contestată de Serviciul Rutier al IPJ. Apelul a intrat pe rolul Tribunalului, această instanță urmând să stabilească viitorul termen de judecată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Milițienii de unde să știe ce e ăla spirit civic?!

  2. Singurul lucru pe care il fac militienii in Romania este sa astepte pensia speciala. Politia ar trebui sa fie exemplu pozitiv in societate, nu sa se faca nevazuti cand e nevoie de ei, sa pazeasca clanurile sau sa abuzeze de uniforma. In schimb sunt doar absolventi ai Academiei de Melteni Speciali. Ce s-ar fi intamplat daca ii claxona vreun interlop ?

  3. Ce nu înțelege conducătorul auto? Este o țară a organelor de forță si a politicienilor! Aceștia pot face ce vor și noi trebuie doar să ne uităm înmărmuriți de admirație la ce fac!

  4. Militienii se cred zei in Romania,peste tot numai abuzuri!

  5. militienii PSDNLUDMR