G4Media.ro

Ungaria facilitează intrarea cetățenilor ruși și belaruși  în Uniunea Europeană / Poartă…

Sursa foto: Kremlin.ru

Ungaria facilitează intrarea cetățenilor ruși și belaruși  în Uniunea Europeană / Poartă pentru spionii ruși?

Ungaria a simplificat condițiile de intrare pentru cetățenii Rusiei și Belarusului. După vizita premierului maghiar Viktor Orbán la Moscova, Budapesta a inclus cetățenii acestor țări în programul cunoscut sub numele de „National Card”, care este eliberat pe doi ani, dar cu posibilitate de prelungire pentru cei care doresc să lucreze în Ungaria, informează „Ukrainska Pravda”, citată de Euronews și Rador Radio România.

De câteva zile, rușii pot intra în UE prin Ungaria fără niciun control de securitate și se pot deplasa liber în alte țări UE, scrie publicația germană RDN. Acest lucru este posibil pentru cei care obțin statutul de muncitor-invitat în țară, posibilitate pe care Orbán a extins-o și cetățenilor ruși și belaruși în iulie. Nu lipsește îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca relaxarea controalelor să poată fi exploatată și de agenții și spionii Kremlinului.

Expertul UE în politică externă, Serghei Lagodinski, a numit acțiunea Budapestei „o abordare greșită”: permisele de intrare pentru ruși și belaruși fără controale de securitate sunt acordate într-un moment în care Moscova face tot ce poate pentru a submina Europa prin atacuri hibride.

Lagodinski consideră că „este greșit să fie etichetați toți cetățenii ruși drept agenți ai regimului”. El a adăugat, apoi, că Orbán face ceea ce face întotdeauna: „Subminează sistemul european de migrație și se pune în slujba Kremlinului”.

În primăvară, Guvernul maghiar a anunțat că așteaptă aproximativ 65.000 de lucrători migranți. După trei ani, muncitorii își pot aduce familiile cu ei și pot solicita rezidența permanentă.

Sursa Foto: Euronews/ Traducerea: Oana Avram / Rador Radio România

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu poarta…autostrada…

  2. Ministrul de externe ungar respinge critica țărilor baltice cu privire la facilitarea intrării în UE a rușilor și belorușilor, spunând că aceștia sunt ipocriți și – prin ricoșeu semantic – invidioși pe marea performanță ungară, fiindcă și ei ”au dreptul” să facă același lucru. Genial de perfid.

  3. În mod bizar, din p.d.v. ungar gestul este neutru ( mai rău nu poate fi ). Este notoriu faptul că întreaga bază de date din sistemul informatic al externelor a fost penetrat de ruși încă din 2022 ( faptul a fost abia acum recunoscut oficial cu două luni în urmă) dar nu s-a făcut mare lucru împotiva daunelor. Consecințele sunt însă riscante pentru uniune și nato, datorită calității de membru și prin acest fapt accesul la tot felul de date sensibile.