G4Media.ro

BREAKING Ion Creangă, șeful Direcției juridice din Parlamentul Republicii Moldova, reținut pentru…

Foto: ZdG.md

BREAKING Ion Creangă, șeful Direcției juridice din Parlamentul Republicii Moldova, reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei

UPDATE 18.10: Una dintre persoanele reținute pentru de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova este șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, transmite Ziarul de Gardă, care citează surse oficiale. El ar fi transmis informații despre activitatea Parlamentului asistentului atașatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău. Conform surselor ZdG, angajatul ambasadei ruse ar urma să fie expulzat.

Cea de-a doua persoană ar fi un angajat al Poliției de Frontieră care era angajat la Aeroportul Internațional Chișinău și transmitea informații aceluiași angajat al Ambasadei Ruse despre activitatea aeroportului.

Ion Creangă are un doctorat în drept administrativ la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj în perioada 1993-1996.

Articol inițial: Angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate fac miercuri percheziții la Parlamentul Republicii Moldova, potrivit Agora și Zdg. În dosar ar fi vizat un înalt funcționar parlamentar pentru spionaj în favoarea Rusiei.

E vorba despre șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, potrivit surselor Agora.

Purtătorul de cuvânt al parchetului a confirmat pentru NewsMaker că au loc „acțiuni procesuale”.

Vom reveni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Pe fondul „podurilor de flori” din anii ’90 si al unei sperate de noi, dar niciodata dorita de basarabeni, anulari a efectelor pactului germano-rus din 1939, Romania a permis formarea unei tari artificiale, cu o identitate artificial distincta de Romania, cu o limba artificiala la care doar recent s-a renuntat (pe fondul razboiului din Ucraina RMD a trebuit sa renunte la prostiile cu limba moldoveneasca, iar ucrainenii sa accepte si ei ca au incurajat aceasta minciuna timp de decenii) – o „tara” care n-ar fi trebuit sa existe niciodata, si mai ales care nu avea dreptul sa se numeasca „Moldova”.
    Moldova nu mai exista de la 1859 – de ce se perpetueaza de 3 decenii minciuna numita Republica Moldova cand ei nu au o identitate nationala, o limba sau o istorie aparte de romani ?!

  2. Ai fost vreodată în Moldova? Daca mergem pe premiza ta înseamnă că și Romania e la fel? Sau Romania incepe sa se îndepărteze de Rusia și comunism tocmai pentru că am strâns legăturile cu Occidentul? In cazul asta Moldova e pe drumul bun. Sunt unde eram noi acum multi ani. Ori nu citești situația bine și nu vezi unde poate să ajungă Moldova ori ești împotriva progresului Moldovei. Cu toate plecările din Romania și vad totuși că am avansat mult în ultimii 30 de ani.