G4Media.ro

Alegerile anticipate vor avea loc în Bulgaria la jumătatea lunii octombrie în…

Sursa foto: Pixabay / sapviktor

Alegerile anticipate vor avea loc în Bulgaria la jumătatea lunii octombrie în cazul unui eşec de a se forma un guvern cu al treilea mandat

În ciuda speranțelor formaţiunii Există un Astfel de Popor pentru un guvern cu al treilea mandat, previziunile indică faptul că a 50-a Adunare Națională de la Sofia nu va reuşi să formeze un guvern. Dacă aceste previziuni se vor îndeplini, președintele bulgar Rumen Radev este obligat să stabilească o dată pentru alegeri parlamentare anticipate în termen de două luni.

Înainte de asta, el trebuie să numească un prim-ministru interimar, care va propune și un guvern interimar. După decizia Curții Constituționale, care a lăsat un cerc restrâns de persoane din rândul cărora președintele poate alege un prim-ministru interimar, noul premier interimar poate fi:

– Președintele Adunării Naționale – Raia Nazarian de la GERB;
– Guvernatorul sau viceguvernatorul Băncii Naționale Bulgare – Dimităr Radev (GERB) și Petăr Ciobanov (Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi).

Celălalt viceguvernator, Andrei Giurov (Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democrată), este în concediu fără plată și este în proces legat de existenţa sau nu a unor motive pentru revocarea sa din funcție; Este dificil să spus când se va termina acest proces.

Și dacă, în cazul în care va avea câştig de cauză și coincide cu perioada pentru alegerea unui premier interimar, el va dori să preia postul, nu există informații nici legat de aceste aspecte informaţii. Dar cei de la Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democrată au comentat deja că suspendarea sa este pentru a-l scoate de pe lista de pe care Radev poate alege.

– Președintele sau Vicepreședintele Curţii de Conturi – actualul prim-ministru interimar Dimităr Glavcev (GERB), Goriţa Grâncharova-Kojareva (Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi) sau Toşko Todorov (GERB);
– Avocatul poporului sau adjunctul acestuia – în prezent nu există un avocat ales, iar până de curând adjunctul Dianei Kovaceva – Elena Cherneva-Markova-, a demisionat în martie înainte de formarea unui cabinet interimar.

Deocamdată nu s-a hotărât ca deputații să-și aleagă un nou ombudsman în următoarele săptămâni (sunt și ei în vacanță din 17 august).

În ziua emiterii decretului privind numirea unui guvern interimar, preşedintele bulgar trebuie să stabilească data alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit constituționaliștilor, cele mai probabile date pentru alegeri anticipate sunt fie 13, fie 20 octombrie 2024.

Sursa: Dnevnik/ Traducerea: Mirela Petrescu / Rador Radio România

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...