G4Media.ro

O sursă apropiată Hezbollah susține că un sirian a fost rănit în…

Sursa foto: Photo 7452271 | Lebanon Map © Rolffimages | Dreamstime.com

O sursă apropiată Hezbollah susține că un sirian a fost rănit în atacuri israeliene care vizau un convoi de camioane-cisternă care se deplasau din Siria în Liban

O sursă apropiată grupării şiite libaneze pro-iraniene Hezbollah a declarat că un sirian a fost rănit vineri seara în atacuri israeliene care au vizat un convoi de camioane-cisternă ce intra în Liban din Siria, incident ce survine pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre gruparea şiită şi Israel, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Trei lovituri israeliene au vizat un convoi de camioane-cisternă la graniţa siriano-libaneză, în regiunea Hawch el-Sayyed Ali, rănind un şofer sirian”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată mişcării islamiste libaneze.

Potrivit sursei citate, alte lovituri israeliene în această zonă de graniţă avuseseră deja loc cu puţin timp înainte.

Hezbollah este puternic desfăşurată de ambele părţi ale graniţei orientale dintre Liban şi Siria, unde sprijină regimul lui Bashar al-Assad.

De joi seara, gruparea şiită şi-a reluat atacurile zilnice împotriva poziţiilor militare israeliene de la graniţa israeliano-libaneză, lansate pe 8 octombrie în „sprijinul” mişcării palestiniene Hamas în Gaza.

Israelul, la rândul său, lansează lovituri ţintite împotriva luptătorilor partidului şiit în sudul Libanului şi vizează uneori estul ţării, o altă regiune în care Hezbollah are o prezenţă puternică.

Mişcarea islamistă libaneză a revendicat vineri cinci atacuri împotriva unor poziţii militare din nordul Israelului.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a afirmat joi că Israelul trebuie să se aştepte la o „ripostă inevitabilă” din partea puternicei sale grupări după asasinarea comandantului şef militar Fuad Shukr, marţi, într-o suburbie a Beirutului şi după lovitura care i-a fost atribuită împotriva liderului politic al grupării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, notează AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează