G4Media.ro

Medicii știau că zilele lui Nicu Covaci erau numărate. Medicul Dorel Săndesc…

Nicu Covaci FOTO Facebook/Nicu Covaci

Medicii știau că zilele lui Nicu Covaci erau numărate. Medicul Dorel Săndesc cu care artistul a petrecut ultimele zile: ”S-a stins de Ziua Timișoarei, la finalul concertului operei rock simfonice Meșterul Manole al fostului său coleg Iosef Kappl”

Medicul anestezist Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean din Timișoara, s-a îngrijit personal ca Nicu Covaci să aibă parte de un final de viață demn. Medicii au știut imediat după operația pe creier, din 22 martie, că legendarul muzician nu mai are mult de trăit. Avea în față cea mai agresivă formă de cancer cerebral.

“Am ajuns, iată, la momentul final al despărțirii de Nicu, după o suferință destul de grea. A fost diagnosticat aici, la noi, cu o tumoră cerebrală care s-a dovedit a fi cea mai agresivă formă de cancer cerebral. Operația pe care ne-am asumat-o, ca să-l ajutăm să sufere mai puțin și să-i prelungim viața, a adus o ameliorare. Nicu a fost mai bine după operație, a reușit să comunice mai bine, nu a mai avut acuze, dar, așa cum era evident pentru noi toți, diagnosticul anatomopatologic arăta clar că această formă de cancer extrem de agresivă și invazivă va determina un final peste o perioadă scurtă de timp”, a declarat pentru G4Media, Dorel Săndesc.

nicu covaci, phoenix
Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

S-a stins în timpul concertului “Meșterul Manole” al fostului său coleg Iosef Kappl

După o perioadă în care a urmat tratamentele, printre care și radioterapia, Nicu Covaci a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar medicii au decis să-l interneze la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean, unde a fost îngrijit în ultima lună de zile.

“E important și când nu mai poți salva viața unui om, să poți să-l ajuți să aibă un final uman, să-i alini suferința, să simtă că e îngrijit și respectat, ceea ce cred că s-a întâmplat și a contat pentru Nicu, care în această perioadă a fost vizitat de mulți foști colegi, prieteni, și s-a stins, simbolic parcă, de Ziua Timișoarei, practic în timpul concertului operei rock simfonice Meșterul Manole al fostului său coleg Iosef Kappl, exact pe finalul concertului (n.r. concertul s-a desfășurat vineri seara în Parcul Rozelor din Timișoara), și cred că este un semn, nu este o coincidență, că sufletul acestui mare artist a fost ridicat spre cer de o muzică minunată, într-o zi de sărbătoare”, a mai spus Dorel Săndesc.

Dorel Săndesc cu tricoul dăruit de Nicu Covaci
Tricoul dăruit de Nicu Covaci

Medicul anestezist Dorel Săndesc, un rocker împătimit, a fost prieten cu Nicu Covaci, care i-a dăruit recent un tricou, pe care stă scris „Phoenix. Fie să renască”.

“Nu putem spune decât că acest mare artist se duce, dar rămâne în sufletele noastre, pentru că el nu e doar o vedetă rock, o legendă, el e un întemeietor de muzică, de istorie, și el, prin Phoenix, ne-a modelat pur și simplu felul nostru de a simți, a pus o amprentă pe sensibilitatea românească. Spun în final, ce scrie și pe tricoul pe care îl port astăzi, primit de la el, și mă rog să fie așa, fie să renască Nicu Covaci!”, a mai declarat Dorel Săndesc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...