G4Media.ro

VIDEO Întâlnirea emoționantă dintre Nicu Covaci și Mircea Baniciu pe o terasă…

Mircea Baniciu și Nicu Covaci FOTO captură video

VIDEO Întâlnirea emoționantă dintre Nicu Covaci și Mircea Baniciu pe o terasă din Timișoara. Împăcarea istorică dintre cei doi mari artiști. ”Învățați, totul are un preț. Vrei să realizezi ceva, plătește prețul!” 

În ultimii ani, Nicu Covaci, liderul carismatic al trupei Phoenix, a lăsat garda jos și a fost dispus să se împace cu toți cei cu care s-a certat de-a lungul timpului. A spus că i-a iertat pe colegii de trupă care, în opinia lui, l-au trădat. Mai mult, pentru concertul aniversar Phoenix 60 din 2022, Covaci a încercat să refacă trupa în formula de aur. 

Covaci spunea atunci că a îngropat securea războiului și că s-a împăcat cu Mircea Baniciu, Josef Kappl, Mani Neuman și Ovidiu Lipan Țăndărică, foști membri ai trupei, cu care s-a aflat în conflict deschis de foarte mulți ani. 

La primul eveniment, însă, la spectacolul aniversar de Ziua Timișoarei, Mircea Baniciu și Josef Kappl s-au supărat din nou și nu au mai apărut la concert, susținând că aveau alte concerte programate în țară cu Pasărea Rock. 

„Sunt 60 de ani Phoenix, mi-am călcat pe inimă și i-am invitat pe toți. Pentru că lumea trebuie să vadă un lucru frumos, o prietenie, până la urmă toți ne-am pus sufletul în formația asta. Dar interesele personale sunt mai importante astăzi pentru unii. Nu am ce să comentez”, declara atunci Nicu Covaci. 

Data de 13 octombrie 2023 va rămâne în istorie: Nicu Covaci și Mircea Baniciu s-au împăcat! 

Totul s-a întâmplat la un concert susținut de Mircea Baniciu Band, în clubul timișorean Porto Arte. În acea zi, Nicu Covaci era la Timișoara, pentru că urma să cânte, peste două zile, cu Phoenix, în orașul Buziaș. 

Întâmplător sau nu, Nicu Covaci și-a făcut apariția la concertul susținut de Mircea Baniciu, spre surprinderea fanilor de la „Vaporul” – așa cum îi spun timișorenii terasei de pe malul Begăi, chiar în timpul piesei ”Andrii Popa”. La finalul melodiei, Baniciu a spus la microfon că ”Nicu Covaci este cu noi”. 

Nicu Covaci a preluat chitara de la Baniciu și a spus că dorește să cânte singur o piesă…

  • ”Fiecare dintre noi trecem prin anumite perioade în viață. Eu am trăit într-o viață cât alții în zece. Am avut parte de momente bune și rele, dar am plătit prețul pentru fiecare dintre ele. Învățați că totul are un preț. Vrei să realizezi ceva? Atunci, plătește prețul! 
  • Când m-am întors în țară, după ce am reușit să scot toată formația, mama mea a fost tăiată în bucăți și i s-a dat foc (n.r. mama lui Nicu Covaci a fost omorâtă, iar ucigașul a fost prins și condamnat la închisoare) în Timișoara. Nu au furat nimic din casă, deși aveam mărci și dolari. Am fost pedepsit! 30 de lovituri de cuțit într-o bătrână… Trebuie să mergem înainte. 
  • Nu uitați, oameni buni, găsiți-vă șira spinării. Toate piesele mele au încercat să vă întărească șira spinării. Din 200 de compoziții, am doar două piese de dragoste. Restul, toate sunt cu mesaj”, a spus Nicu Covaci după care a cântat piesa ”Liber”, acompaniat de chitaristul Teo Boar. 
Mircea Baniciu și Nicu Covaci FOTO captură video

Apoi, pe scenă a urcat și Mircea Baniciu, pentru a cânta, împreună, ”Andrii Popa”. „Vă mulțumim. Și cu aceasta, Nicu Covaci rămâne cu noi… la masă, bineînțeles… și vedem ce se mai poate face în continuare”, a spus, apoi, Baniciu. ”Se mai pot face multe, numai să vrem!”, a răspuns Covaci. 

În final, Nicu Covaci a mai cântat, alături de Mircea Baniciu, Teo Boar și Vlady Cnejevici o piesă, faimoasa baladă ”În umbra mareului URS”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...