G4Media.ro

Înaltul comisar al ONU pentru Drepturile Omului cere „acţiuni urgente” pentru a…

Sursa foto: Photo 314701402 © Rokas Tenys | Dreamstime.com

Înaltul comisar al ONU pentru Drepturile Omului cere „acţiuni urgente” pentru a evita extinderea conflictului

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a cerut luni „acţiuni urgente” pentru a evita un conflict „mai amplu” în Orientul Mijlociu, pe fondul temerilor privind o escaladare militară între Iran şi aliaţii săi, pe de o parte, şi Israel, pe de altă parte, informează AFP, transmite Agerpres.

„Sunt profund îngrijorat de riscul tot mai mare al unui conflict mai larg în Orientul Mijlociu şi îndemn toate părţile, precum şi statele care au o influenţă, să acţioneze urgent pentru detensionare”, a cerut Volker Turk, într-un comunicat.

„Trebuie să se facă totul, şi subliniez totul, pentru a preveni ca această situaţie să se deterioreze şi mai mult şi să se ajungă într-o prăpastie cu consecinţe şi mai îngrozitoare pentru civili”, a adăugat el.

Înaltul Comisar a insistat că „drepturile omului – şi în primul rând protecţia civililor – trebuie să fie prioritatea absolută”.

„În ultimele zece luni, civilii – în principal femei şi copii – au îndurat deja dureri şi suferinţe insuportabile din cauza bombelor şi a armelor”, a notat el.

Iranul, mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi Hezbollahul libanez au acuzat Israelul pentru moartea, miercuri, a liderului Hamas Ismail Haniyeh, ucis în reşedinţa sa din Teheran. Cu o zi înainte, Israelul a revendicat responsabilitatea unui raid în care a fost ucis şi liderul militar al Hezbollah, Fuad Shukr, în apropiere de Beirut.

Israelul nu a comentat cu privire la moartea lui Ismail Haniyeh, dar a promis că va distruge Hamas după atacul fără precedent al mişcării islamiste din 7 octombrie anul trecut de pe teritoriul său, care a declanşat războiul devastator din Gaza.

De atunci, Hezbollah şi rebelii yemeniţi houthi, care formează ceea ce Iranul numeşte „axa rezistenţei”, alături de Hamas şi grupuri armate irakiene, au deschis noi fronturi împotriva Israelului, menţionează AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si care ar fi aliatii Iranului?