G4Media.ro

Voci din PNL și USR cer demisia ministrului Rafila  / Ar fi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Voci din PNL și USR cer demisia ministrului Rafila  / Ar fi încercat să acopere faptele medicilor de la Spitalul Sf. Pantelimon/ „Să aperi niște medici malefici scoși în cătușe, poate fi colegial, dar ca ministru nu te poți juca cu așa ceva” / „A ignorat mesajele medicului care a descris grozăviile care se întâmplau la spital”

Voci din PNL și USR cer la unison demisia ministrului Alexandru Rafila, după ce procurorii au anunțat reținerea pentru 24 de ore a celor doi medici de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, acuzați de tentativă de omor și omor calificat. De asemenea, o asistentă medicală a fost reținută pentru mărturie mincinoasă. Anchetatorii susțin că cele două doctorițe au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, internat în stare gravă la Secția ATI, prin scăderea dozei de nonadrenalină, fapt ce a condus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

Din postura de ministru PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, ar fi încercat să minimizeze gravitatea acestui caz, fapt pentru care i se cere demisia, inclusiv din interiorul PNL, partidul partener de coaliție.

„Domnul Alexandru Rafila este obligat să demisioneze. Sau să fie demis de premierul Ciolacu”, a scris deputatul PNL Florin Roman, pe contul său de facebook.  „Când unii medici de la spitalul “Sfântul Pantelimon” decid cine trăiește și cât trăiește, după un control al ministerului condus de dl Rafila, care a spus ca e totul ok, singura ieșire este demisia! Să moară 17 oameni la ATI și să te faci ca plouă este de neacceptat. Să aperi niște medici malefici scoși în cătușe, poate fi “colegial”, dar ca ministru nu te poți juca cu așa ceva. Îl respect pe profesorul Rafila, dar e clar, ca după aceste drame cumplite, ministrul Rafila trebuie să-și depună demisia sau în caz contrar, să fie de urgență demis!”, a mai adăugat Florin Roman.

De asmenea, deputatul USR, Emanuel Ungureanu, afirmă că Rafila a încercat „să acopere crimele de la Spitalul Sfântul Pantelimon”:

„A trimis Corpul de Control al Ministerului Sănătății și a dat vina pe medicul care a sesizat crimele! Rafila, cel mai catastrofal ministru al Sănătății din istoria României trebuie demis urgent.

Acesta a încercat în mod mișelesc să acopere faptele îngrozitoare ale unor medici din Spitalul Sfântul Pantelimon care au decis că niște pacienții aflați la terapie intensivă trebuie să moară mai repede prin scăderea bruscă a dozelor de noradrenalină. Rafila, complet iresponsabil, s-a năpustit împotriva medicului care a reclamat faptul că pe secția ATI a Spitalului Sf Pantelimon, se încalcă protocoalele medicale, dreptul la viață al pacienților și a cerut expres Ministerului Sănătății să ia măsuri.

Rafila a ignorat mesajele medicului care a descris grozăviile care se întâmplau la Spitalul Sfântul Pantelimon și a trimis un control de formă la acest spital pentru a mușamaliza situația de o gravitate fără precedent în ultimii 34 de ani. Rafila trebuie demis de Ciolacu imediat, împreună cu responsabilii din Ministerul Sănătății care au știut ce se întâmplă la Spitalul Sfântul Pantelimon, au fost sesizați de moartea suspectă în interval de 48 de ore a 17 bolnavi și nu au luat niciun fel de măsuri!” – afirmă deputatul Emanuel Ungureanu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Rafiloiu afară! Pentru multe…

  2. Voiculescu e de vina!…
    Aia si ministrul ar trebui sa primeasca inchisoare pe viata pt asa o nenorocire!

  3. Normal ca nu i-a destituit, respectivii i-au adus aminte de ta-su, de tortionarul sovietic.

  4. Sunt curios dacă acest „domn’ doftor” PRafilă-Pulberilă va putea fi schimbat măcar în urma alegerilor, la investirea noului Guvernoi(?)! Că pare atât de legat de scaun, încât ar trebui modificat deja și numele instituției al cărei „Bo$$” el este în „Ministerul (P)Rafilă”!!! Oricum, aroganța intrinsecă pe$edistă a ajuns pe culmi încă neatinse de nesimțire cu ocazia asta și prin această (practic) reîncarnare a Mariei Antoaneta: și ce dacă nu au pâine (personal profesionist/medicamente/tehnică medicală modernă accesibilă) – să mănânce cozonac (să se trateze în alte țări, pe banii bizonilor români productivi -fraieri deci, precum fac pe$edeii)! P.S.: Nu mai dezvolt și despre tupeul & aroganța viețașului (în sensul că el are doar „școala vieți*”) Ciolanu, care mai nou intră direct peste procurori și (in)justiție – atâta câtă mai e!