G4Media.ro

Cum se apără PNL în afacerea panourilor care promovează cartea lui Ciucă:…

Cum se apără PNL în afacerea panourilor care promovează cartea lui Ciucă: Toate partidele și-au promovat președinții / PSD a cheltuit cei mai mulți bani publici / Oponenții politici cheltuie sume exorbitante pentru atacuri la PNL

PNL a reacționat joi printr-un comunicat de presă la acuzațiile potrivit cărora a folosit banii publici din subvenția venită de la buget pentru a promova cartea scrisă de președintele partidului, Nicolae Ciucă. Reacția PNL vine după ce Snoop a arătat că Partidul Național Liberal a cheltuit până acum 2 milioane de euro cu realizarea și expunerea panourilor care promovează o carte a lui Nicolae Ciucă, volum care nu a apărut până acum.

PNL susține că a folosit banii publici din subvenție pentru a promova activitatea partidului, conducerea formațiunii și candidații, și că și alte partide precum USR și AUR și-au promovat președinții prin campanii finanțate din banii publici.

Liberalii acuză ”oponenții politici” că își finanțează atacurile prin intermediul banilor publici, fără să precizeze la ce adversari politici se referă. Miercuri, după apariția investigației Snoop, lideri PSD, USR și AUR au criticat PNL.

Comunicatul integral al PNL:

Partidele politice beneficiază de subvenție din partea bugetului de stat, potrivit legii. Fiecare partid își stabilește prioritățile legate de promovarea activităților sale, în funcție de canalele de comunicare de care este interesat (presă scrisă ori audiovizuală, mediul online, outdoor, pliante etc.). De altfel, PNL – precum și celelalte partide – folosește aceste fonduri pentru a promova activitatea partidului, conducerea formațiunii, candidații, atât prin campanii de panotaj outdoor, cât și alte metode.

Toate partidele investesc sume din subvenție pentru comunicare, presă și propagandă și se înscriu în firescul comunicării politice, cu respectarea legii. Primul lider de partid care a beneficiat de o asemenea promovare a fost Cătălin Drulă, pe atunci președintele USR. În prezent, un alt lider de partid – George Simion, președintele AUR – își promovează, în același mod, un plan electoral prezentat în afara perioadei legale pentru acest tip de campanie. Dintre formațiunile politice, PSD a cheltuit cele mai mari sume pentru activități de promovare.

Așadar, acțiunile de promovare actuale reprezintă o activitate firească de informare a publicului despre activitatea PNL și a președintelui partidului, realizate într-un mod perfect transparent și legal.

PNL subliniază că panourile publicitare au fost rezervate și contractate încă din luna februarie 2024 pentru întregul an, având în vedere toate campaniile electorale și materialele de promovare ale partidului. Aceste panouri nu au fost destinate exclusiv promovării cărții președintelui, fiind utilizate și pentru evenimente precum Congresul Partidului Popular European și pentru Ziua Partidului.

În calitate de principal partid al dreptei, PNL consideră că este important ca oamenii să cunoască experiența și viziunea președintelui partidului, principalul vector de imagine al formațiunii.

Credem că este extrem de utilă – pentru corecta informare a opiniei publice – o comparație a sumelor investite de PNL cu cele alocate de alte partide pentru întregul mix de comunicare. Manifestarea aceleiași transparențe ar trebui să vină din partea tuturor partidelor. Spre deosebire de alte formațiuni politice, PNL a răspuns întrebărilor venite din partea presei.

Precizăm că volumul urmează să fie lansat în perioada următoare, iar toate veniturile vor fi direcționate către susținerea unor inițiative caritabile.

Scopul acestui comunicat este informarea corectă a opiniei publice și combaterea intoxicărilor oponenților politici, care cheltuie sume exorbitante din subvenția primită din bani publici pentru amplificarea acestor atacuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. „Un pr st in fruntea tarii”.
    Ai lasati ma, pnl face ce face cu ajutorul turmelor, la fel si psd. Sunt penalizati cumva la vot? Din contra…asa ca nu va mai plangeti.

  2. Nu sunt intregi la cap! Sa promoveze o carte care nu a aparut?!
    2 miloane de euro numai pentru ciuca? Cat este subventia in total?
    Aici nu functioneaza democratia: banii publici sunt folositi sa ne minta, in fata, cu toate smecheriile de comunicare. Noi alimentam aceleasi si aceleasi partide sa ramana in viata si pe viata la putere si ei au reusit si sa se sustraga oricarui mecanism de corectie cand gresesc, justitia, alegerile, presa, noile medii.

  3. G4Media, va rog, mergeti pe strada si intrebati oamenii care este in opinia lor diferenta intre PSD si PNL? Oamul acela de pe strada, din Bucuresti, Cluj sau Iasi. Cel mai usor, fugiti pana la mare, acolo aveti toata Romania inghesuita. Efectiv. ”Starea natiunii”, la munte si la mare.

    • … sau orice alta intrebare … pentru ca eu tot nu inteleg cum functioneaza tot circul acesta cu vedete de mana a treia pe scena politica a tarii? Unu si unu, de zeci de ani. Din rau in mai rau. Iar cand unul mai scolit, mai agil apare, reusesc sa-l omoare din fasa. Penibilii clasei, parca ii vad si pe unul si pe altul cu pantaloni scurti si cravata de pioner.

  4. PNL se apara sustinand ca are dreptul legal sa foloseasca banii din subventia acordata de stat pentru a-si face cunoscuta activitatea : Panourile spun intregului popor „Acum Presedintele PNL se gandeste sa scrie o carte” – rugam, nu deranjati

  5. Cu banii primiti de la stat, PNL isi face cunoscuta activitatea : „Acum Presedintele PNL se gandeste sa scrie o carte” – rugam, nu deranjati! Presedintele SE gandeste

  6. Un mare scriitor acest domn Ciuca: care alt scriitor roman a mai primit o asemenea subventie pentru a promova o carte inainte de a fi scrisa?
    Se asteapta la un succes gen Harry Potter – cu vrajitori, adica

  7. Subvenția prostiei e colosală!