G4Media.ro

Marina britanică raportează un atac cu rachete asupra unei nave în Golful…

sursa foto: captura

Marina britanică raportează un atac cu rachete asupra unei nave în Golful Aden

Marina britanică a informat vineri despre un atac cu rachete asupra unui vas ce naviga prin Golful Aden, care raportase anterior atacuri, dar nu şi avarii, din partea unor lansatoare portabile de rachete antitanc de tip RPG aflate la bordul a două ambarcaţiuni de mici dimensiuni, transmite EFE, citată de Agerpres.

Unitatea aparţinând diviziei Operaţiuni Maritime Comerciale din cadrul Marinei Britanice (UKMTO) a anunţat că un al doilea atac a fost raportat joi seară de căpitan, de data aceasta cu rachete care au explodat în vecinătatea navei, deşi nu au lovit-o, iar vasul şi-a putut continuat cursul către următorul port de escală.

Joi după-amiază, căpitanul a alertat UKMTO cu privire la „atacul RPG” venit de la „două ambarcaţiuni mici, de culoare alb-negru, fiecare cu patru persoane la bord”, care navigau în apropierea navei, la 45 de mile marine de oraşul Al Mokha din Yemen.

„Persoanele aflate la bordul ambarcaţiunilor mici purtau pelerine de ploaie albe şi galbene”, se arată în comunicatul marinei britanice, care precizează că atât nava atacată, cât şi echipajul său sunt în siguranţă şi se îndreaptă către următorul lor port de escală, în timp ce autorităţile investighează incidentul.

Până acum nimeni nu a revendicat acest atac, deşi rebelii houthi, aliaţi ai Iranului, îşi asumă de obicei responsabilitatea pentru acest tip de acţiuni în cadrul campaniei lor împotriva transportului comercial din Marea Roşie în apărarea palestinienilor din Fâşia Gaza şi cu scopul de a produce pagube Israelului din punct de vedere economic.

Miercuri, rebelii houthi din Yemen au revendicat lansarea mai multor rachete balistice şi drone împotriva a trei nave care navigau pe Marea Roşie, două dintre ele distrugătoare americane, fără a menţiona dacă acţiunea lor a cauzat avarii navelor atacate.

Rebelii houthi au lansat acţiuni împotriva navelor care au legătură cu Israelul încă din noiembrie anul trecut, ceea ce a forţat marile companii de transport maritim să ocolească importanta rută maritimă comercială ce leagă Oceanul Indian de Marea Roşie şi pe aceasta de Marea Mediterană prin Canalul Suez.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează