Animalele de companie care au moștenit milioane de dolari: câini, pisici și papagali răsfățați și după moartea stăpânilor lor bogați
Când hotelierul Leona Helmsley i-a lăsat câinelui său Trouble 12 milioane de dolari, în 2007 – în timp ce pe doi dintre nepoții săi i-a lăsat fără nimic – terrierul maltez proaspăt îmbogățit a devenit subiectul titlurilor internaționale, dar și al unei anumite furii.
Trouble a primit aproximativ 30 de amenințări cu moartea și răpirea, în timp ce un judecător a redus în cele din urmă moștenirea câinelui la 2 milioane de dolari. Cu toate acestea, aproape două decenii mai târziu, se pare că Helmsley s-ar putea să fi fost în avantaj în ceea ce privește moștenirea animalelor de companie, conform qz.com.
„Sistemul juridic abia de curând a înțeles faptul că animalele au interese legale”, a declarat pentru Washington Post Christopher Berry, avocatul șef al Animal Legal Defense Fund.
„Dar pentru a profita de această evoluție, oamenii ar trebui să se angajeze într-o anumită planificare pentru a oferi îngrijire animalelor lor de companie”.
Deși animalele nu pot moșteni bani în mod legal, devine din ce în ce mai frecvent ca persoanele fizice să prevadă în testamentele lor dispoziții pentru membrii lor de familie cu blană.
Unele persoane, precum Helmsley, aleg să lase bani în fonduri fiduciare pentru animale, care să asigure îngrijirea acestora după moartea stăpânilor. Ideea poate părea excentrică la prima vedere, dar unii experți subliniază că nu este cu nimic diferită de orice alt tip de bani lăsați într-un fond.
„Toate cele 50 de state recunosc o anumită formă de trust pentru animale de companie, datorită, în parte, a Codului Uniform al Trusturilor, care are o dispoziție care recunoaște și pune în aplicare trusturile pentru animale de companie”, a declarat Berry pentru Washington Post.
La fel ca în cazul oamenilor, atunci când un beneficiar (blănos) al unui trust moare, depinde de administrator să urmeze pașii următori – fie că este vorba de dizolvarea trustului sau de respectarea instrucțiunilor privind locul de distribuire a fondurilor.
De asemenea, devine din ce în ce mai frecvent ca oamenii să precizeze în mod explicit unde doresc ca animalele lor de companie să locuiască – într-un efort de a evita disputele familiale și de a se asigura că animalele nu ajung în adăposturi.
„Majoritatea oamenilor cred că membrii familiei lor vor face ceea ce trebuie și vor avea grijă de aceste animale, dar experiența noastră arată că nu este adevărat”, a declarat pentru Wall Street Journal Eldad Hagar, cofondator al organizației caritabile de salvare a animalelor din Los Angeles Hope for Paws. „De foarte multe ori ajung la adăpost pentru a fi eutanasiate”.
Iată care sunt câteva dintre animalele „milionare”.
Pisica lui Karl Lagerfeld – Choupette
Choupette, pisica lui Karl Lagerfeld, este aproape la fel de iconică și poate chiar mai șic decât regretatul ei stăpân.
Pisica Birman albastru-crem și-a lăsat amprenta asupra culturii pop atât de mult, încât Doja Cat și Jared Leto au purtat costume inspirate de Choupette la Gala Met din 2023. Lagerfeld a precizat că îi va lăsa o parte din averea sa lui Choupette – referindu-se la ea ca la o „mică moștenitoare”. Deși nu este clar exact cât de mult a moștenit, unele publicații precizează că aceasta a primit 1.5 milioane de lire sterline, Choupette era deja în mod independent milionară din viața ei de pisicuță-influencer, având o avere netă de 97 de milioane de dolari, conform The Economic Times.
Cockatiels (specie de papagal) lui Leslie Ann Mandel
După decesul din 2015, Leslie Ann Mandel, antreprenoare din Manhattan, a lăsat suma de 100.000 de dolari celor 32 de papagali ai săi, solicitând ca păsările să locuiască în continuare în casa ei din Hamptons. Mandel i-a cerut fiului ei vitreg Matthew Herzog, fiul scriitorului de science fiction Arthur Herzog, să supravegheze fondul păsărilor și să se asigure că papagali continuă să trăiască în stilul de viață cu care au fost obișnuiți.
Pisica Marieri Assunta – Tommaso
Motanul Tommaso a avut parte de o poveste felină de Cenușăreasă: pe când era un pisoi vagabond, s-a rătăcit pe terenurile bătrânei magnați italieni Maria Assunta. Assunta a lăsat moștenire 13 milioane de dolari pisicii sau oricui va avea grijă de ea. Când a murit în 2011, la vârsta de 94 de ani, asistenta ei a preluat responsabilitatea atât pentru pisică, cât și pentru vasta sa avere.
Pisica lui Ben Rea – Blackie
Atunci când o pisică neagră – numită destul de potrivit Blackie – și-a pierdut stăpânul în 1988, ea a câștigat un loc în cartea recordurilor. Reclusivul negustor de antichități britanic Ben Rea i-a lăsat prietenei sale feline 12,5 milioane de dolari și a împărțit restul averii sale între organizațiile de caritate pentru pisici, angajați și un prieten apropiat. Mulți ani după moartea lui Rea, Blackie a fost recunoscută de Guinness World Records drept cea mai bogată pisică din lume.
Cățeii lui Gail Posner
Gail Posner, moștenitoarea din Miami, le-a lăsat celor trei câini ai săi un trust de 3 milioane de dolari și dreptul de a continua să locuiască în conacul ei, declanșând în acest proces o dispută juridică de proporții. Conform Wall Street Journal, testamentul lui Posner prevedea atât pentru animalele sale, cât și pentru personalul său, donațiile către angajați totalizând 26 de milioane de dolari. Fiul lui Posner a contestat testamentul în instanță, susținând că mama sa a fost avantajată de personalul ei în timp ce era pe moarte. El a susținut, de asemenea, că membrii personalului au convins-o pe mama sa să promoveze în mass-media o poveste conform căreia chihuahua ei, Conchita, era răsfățată, într-un efort de a justifica lăsarea unei averi animalelor sale de companie.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank