G4Media.ro

Sfaturi de la salvamontiști, pentru turiștii aflați la munte în minivacanță

Sursa foto: Unsplash / Jinhan Moon

Sfaturi de la salvamontiști, pentru turiștii aflați la munte în minivacanță

Dacă petreceți această perioadă explorând frumusețile montane, Serviciul Public Județean Salvamont Brașov reamintește câteva măsuri pentru excursii fără incidente, transmite Radio România Brașov preluat de Rador.

Primul sfat al salvamontiștilor pentru cei care pleacă în drumeții este – să se informeze în avans! Asigurați-vă că ați adunat informații despre traseul ales, gradul de dificultate al acestuia, starea vremii și programul de funcționare al cabanelor și mijloacelor de transport pe cablu.

Asigurați-vă că sunteți echipați corespunzător și nu uitați să aveți o hartă a zonei, o lanternă cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola și o trusă de prim-ajutor medical.

Evitați să mergeți singuri pe munte și alegeți traseele în mod responsabil, în funcție de pregătirea fizică și psihică a celui mai slab membru al grupului. Respectați traseele marcate și urmăriți cu atenție indicatoarele de traseu, acestea sunt acolo pentru a vă ghida în siguranță.

Nu consumați băuturi alcoolice înainte sau în timpul drumețiilor. Respectați natura!

Reacționați prompt în caz de accident: acționați rapid și eficient pentru a proteja și ajută persoana accidentată. Sunați imediat la 112 sau la 0SALVAMONT și furnizați detalii esențiale precum numele dumneavoastră, locația exactă, natura accidentului, numărul persoanelor afectate și momentul producerii accidentului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Și dacă zăriți cumva un urs în bârlogul lui anunțați Ministerul Mediului pentru a fi împușcat fără întârziere.