G4Media.ro

OFICIAL: Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon a demisionat din funcție

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

OFICIAL: Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon a demisionat din funcție

Update 16.30: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat într-o declarație demisia șefei secției ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian. El a spus că a fost numit un interimar în funcție

Articol inițial: Florina Pompilian, șefa secției de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, a demisionat luni din funcție pe fondul dosarului penal deschis de Parchetul General pentru moartea suspectă a unor pacienți, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Șefa secției de terapie intensivă de la Spitalul Pantelimon a fost audiată săptămâna trecută la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. Surse judiciare au declarat pentru G4Media că procurorii au extins ancheta în dosarul Pantelimon.

Alte cinci morți suspecte vor fi verificate dacă au sau nu legătură cu acuzațiile de crimă cu premeditare formulate deja împotriva a doi medici, au mai precizat sursele citate. Potrivit acestora, verificările nu includ procedura de deshumare, ci vor fi analizate rapoartele de necropsie deja întocmite.

Procurorii reținut doi medici sub acuzația de tentativă de omor și omor calificat. Anchetatorii susțin că cele două doctorițe au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, internat în stare gravă la Secția ATI, prin scăderea dozei de nonadrenalină, fapt ce a condus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

Potrivit surselor G4Media, una dintre doctorițe ar fi susținut în fața procurorilor că există anumite proceduri medicale care justifică scăderea dozei de noradrenalină.

Societatea Română de Terapie Intensivă a criticat însă public acuzațiile aduse de procurori și a luat poziție în favoarea medicilor acuzați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Dar cine este responsabil pentru sancționarea celor care au semnalat neregulile din spital?

  2. Ministrul ramane in functie. Desi 0 management, 0 leadership, 0 controale de prevenire a riscurilor, 0 bune practici aplicate in Minister. Doar bla bla.

  3. @CetateanNr7: vezi ca nu ai înțeles nimic, mai citește-l pe Baliza încă o data!

  4. a curmat, dar a si salvat vieti … era buna si de primar PSDNLUDMR .. ca ii pasa si ei de niste amarati, niste saraci la fel de mult ca PSDNLUDMRului .. se mai preface ca da, mai si ia .. ca na .. asa e cu oameni , nu cu caini ca la altii

  5. rafila nu are cum sa işi dea demisia si nici ciolacu nu il poate da afară. De ce? Pentru că Rafila este mai mare in grad decât Ciolacu. Acum se vede foarte clar că Ciolacu este doar un paravan.

  6. Ce-ar fi dacă procurorul ar întreba și despre indicațiile conducerii economice a spitalului in ultimii 20 de ani referitoare la eficientizare? Economiștii sunt oameni ai cifrelor. Pentru ei cifrele cu plus înseamnă viață, activitatea medicilor din spital e doar o sursă de bani. Nu cumva îi îndemna pe medici să nu țină paturile ocupate peste o măsură a lor nu a cadrelor medicale? Dar nimeni nu recunoaște așa ceva. Fiindcă la noi e ca la mită, se pedepsește și darea și luarea.