G4Media.ro

Ucraina scoate în afara legii Biserica Ortodoxă cu legături cu Rusia /…

Sursa foto: Pixabay

Ucraina scoate în afara legii Biserica Ortodoxă cu legături cu Rusia / Moscova denunţă o tentativă a Kievului de a distruge ”ortodoxismul canonic”

Parlamentul ucrainean a adoptat marţi un proiect de lege care prevede interzicerea Bisericii Ortodoxe cu legături cu Patriarhia de la Moscova, considerată adesea un releu de influenţă a Kremlinului, după doi ani de la Invazia Ucrainei de către Rusia, anunţă mai mulţi deputaţi, relatează AFP, transmite News.ro.

Fără vreo susrpriză, Rusia a denunţat imediat o tentativă a Kievului de a distruge ”ortodoxismul canonic”.

”Decizie istroică! Parlamentul a adoptat un proiect de lege care interzice o filieră a ţării agresoare în Ucraina”, anunţă pe telegram o deputată, Irina Gheraşcenko.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Bravo ucrainienilor !

  2. Acum se ridica legitim o alta intrebare – basarabenii cand renunta la ipocrizie si fac la fel cu Biserica Ortodoxă din Moldova? Merita mentionat ca enoriasii basarabeni, acesti „pro-europeni” convinsi, acesti vajnici iubitori de libertate si democratie (pe stil rusesc si in limba rusa sau „moldoveneasca”), acesti „frati” ai nostri care dispretuiesc Romania, cand merg la biserica isi incep slujbele si rugaciunile cu urari de bine si sanatate pentru Kirill (patriarhul Rusiei) si pentru Putin, seful lui. Pare ireal nu-i asa?! Sa repet – basarabenii merg si se inchina pentru sanatatea lui Kirill si a lui Putin si nu au nici o problema cu asta…