G4Media.ro

PSD, un nou atac la USR: Artizanii înghețării pensiilor pe 50 de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

PSD, un nou atac la USR: Artizanii înghețării pensiilor pe 50 de ani prin PNRR să înceteze dezinformarea pensionarilor în privinta recalculării pensiilor

PSD, partidul condus de premierul Marcel Ciolacu, a lansat vineri un nou atac la USR, ca răspuns la criticile Elenei Lasconi față de procesul de recalculare a pensiilor. Între PSD și USR are loc un schimb constant de replici în ultimele cinci zile pe diverse teme, pe fondul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare.

”PSD solicită conducerii USR să înceteze imediat campania de dezinformare privind recalcularea pensiilor, care induce panică și îngrijorări neîntemeiate în rândul pensionarilor. Înainte de a ataca reforma care elimină inechitățile dintre pensionari și majorează 3,8 milioane de pensii, USR trebuie să își ceară scuze față de toți seniorii României pentru tentativa cinică de a le îngheța veniturile timp de o jumătate de secol”, se arată în comunicatul PSD.

”Demagogii de la USR critică faptul că există și pensii ce rămân la aceeași valoare în urma recalculării, după ce chiar ei au scris în PNRR ca pensiile să fie plafonate la 9,4% din PIB, adică înghețarea veniturilor TUTUROR pensionarilor până în 2070! Din fericire, PSD a convins Comisia Europeană să elimine această aberație din PNRR”, a mai scris PSD.

Atacul social-democraților e o replică la acuzațiile aduse de Elena Lasconi și alți lideri USR. Preşedinta USR a criticat modul în care a fost făcută recalcularea pensiilor de Guvernul PSD-PNL și a denunțat ”o situaţie absurdă în care mii de pensionari sunt obligaţi să plătească o sumă uriaşă, de peste 2.800 de lei, pentru o simplă adeverinţă de venituri, necesară pentru recalcularea pensiei”. USR a cerut demiterea imediată a ministrului Muncii şi refacerea programului de recalculare a pensiilor, astfel încât pensionarii să nu mai fie puşi pe drumuri.

În replică, PSD a susținut că ”este revoltătoare ipocrizia demagogilor USR care se erijează, în prezent, în apărători ai pensionarilor încadrați în condiții deosebite sau speciale de muncă, deși tot ei scriau în PNRR că diferențierea acestor „tipuri de muncă” conduce la „destabilizare bugetară și la probleme majore în asigurarea sustenabilității financiare a obligațiilor bugetare”. Mai gravă decât ipocrizia celor de la USR este campania de dezinformare pe care acest partid toxic o întreține în ultimele zile în privința recalculării pensiilor, cu scopul vădit de a obține puncte electorale. Din perfidie sau pur și simplu din nerozie, demagogii USR amestecă cifre și concepte, fără a le înțelege sensul, având obiectivul precis de a induce panică și îngrijorare în rândul pensionarilor”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Gunoaiele psd-iste, artizanii ”inghetarii” Romaniei in ultimii 35 de ani. Astea-s fapte, nu propaganda de doi bani.
    Azi, dupa 35 de ani de usl-amism, 5 mil. de romani emigrati, ultimii in UE la mai toate capitolele, cea mai mare inflatie din UE, deficit ce se indreapta spre 8%, condusi de anaualfabeti, escroci si pr sti.

    • Sa mai adaug golirea puscariilor, salvarea averilor hotilor, vanzarea la fier vechi a industriei Romaniei, a resurselor….
      Voi vorbiti ba de dezinformare, lua-vas m rtii in belengher.

    • Si de ce bai hahalere ordinare trebuie recalculari de pensii? De ce pensiile nu sunt ”normale” azi in Romania? Din cauza USR-ului? Nu cumva din cauza tot a voastra? Meritati spanzurati cu totii, nen rocitilor

  2. Plafonarea pensiilor la un anumit procent din PIB nu înseamnă înghețarea pensiilor dacă acel PIB creste asa cum ar fi trebuit sa facă, nu domnilor psdisti? La asta și un copil de școală elementara poate răspunde:)))

    • Psd-istii se adreseaza ”romaniei educate” la care tot ei lucreaza de 35 de ani. Au creat turme de imb cili numai bune de incolonat la urne

  3. Este incredibila nes1mtirea si demagogia acestor bufoni..ca nu sunt oameni si totusi…au castigat 50%
    #AstiaSuntem
    #RomaniaNormala

  4. Cine a înghețat pensiile pentru sute de mii de români in acest moment este PSD. Acest partid minte cu nerusinare ca nici o pensie nu va scadea! Fals! Incepand de anul viitor, pensiile recalculate in minus vor ramane in calcul la valoarea actuala, ceea ce inseamna in termeni reali scadere, deoarece puterea de cumpărare a banilor va fi diminuata prin inflatie.

  5. Să crească pensiile, dar Marcel n-a spus de unde ia banii, ca economia s-a oprit din creștere, iar inflația și deficitele sunt în creștere.

    Guvernul se împrumută ca să crească pensii, situația economică e gravă rău în situația asta.

  6. Artizanii esuarii reformei pensiilor sunt peneleii la braț cu pesedeii, unii la minister, ceilalți la Casa Națională de Pensii și împreună în Parlament și în Coalitie! Plafonul de 9,4% din PIB din PNRR nu a împiedicat nimic!

  7. Îl felicit pe @Cip pentru descriere!