G4Media.ro

Se redeschide după 16 ani la Timișoara compartimentul de fertilizare in vitro…

Sursa foto: Pixabay

Se redeschide după 16 ani la Timișoara compartimentul de fertilizare in vitro / A fost primul centru din România și a fost deschis inițial în 1995 / Există aparatura, mai trebuie angajați medicii

La Timişoara se redeschide după 16 ani compartimentul de fertilizare in vitro. Acesta a fost dotat cu aparatura medicală de ultimă generaţie şi va funcţiona la parterul noii maternităţi a Spitalului Judeţean, anunță Agenția de presă Rador care citează Radio Reșița.

În acest moment se fac demersuri către Ministerul Sănătăţii pentru scoaterea posturilor la concurs pentru că acest compartiment are nevoie de cadre medicale cu studii în domeniu.

În câteva săptămâni şi acest compartiment va deveni funcţional, a declarat profesorul universitar Marius Craina.

„Au început toate demersurile. Compartimentul din punct de vedere medical este funcțional este dotat cu aparatură, cu echipamente, cu instrumente. Au început demersurile către Ministerul Sănătății pentru angajarea de personal și noi sperăm ca în cel mai scurt timp, ne referim aici da ordinul săptămânilor să devină și acel compartiment funcțional. Ştiți foarte bine cât de mult ne-am dorit acest lucru. Noi scriem istorie în reproducerea umană asistată la Timişoara începând cu anul 1995 când a fost deschis primul centru din România și bineînțeles că ținem enorm, enorm de mult la reluarea acestor proceduri în maternitatea Bega”, spune Marius Craina.

După deschiderea acestui compartiment, Ministerul Sănătăţii va aloca un buget pentru efectuarea gratuită a procedurii de fertilizare in vitro. Dacă vor fi foarte multe solicitări după epuizarea bugetului, pacientele vor fi incluse pe o listă de aşteptare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...