G4Media.ro

Cioloș: S-au anunțat mulți candidați la Președinție, dar niciunul nu prezintă un…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cioloș: S-au anunțat mulți candidați la Președinție, dar niciunul nu prezintă un proiect despre ce și dorește să facă din cea mai înaltă poziție în statul român / Se scot pe tarabă la vânzare doar niște personaje dar se ascunde marfa

Dacian Cioloș comentează, joi, pe pagina sa de Facebook, faptul că s-au anunțat mulți candidați la Președinție, dar niciunul nu prezintă un proiect despre ce și dorește să facă din cea mai înaltă poziție în statul român.

„Avem pretenția unei maturități din partea electoratului atunci când ne dăm de ceasul morții că se votează extremiști în România, dar facem campanii electorale tot mai apropiate de show-uri decat dezbateri despre soluții la problemele de zi cu zi ale oamenilor. Se scot pe tarabă la vânzare doar niște personaje dar se ascunde marfa”, adaugă Cioloș.

„Unii se prezintă ca oameni normali. Au funcții în partide și în stat de ani de zile dar se consideră oameni obișnuiți și asta ar trebui să fie de ajuns ca să îi votam. Alții promovează cu milioane de euro cărți despre ei ca să le cunoaștem viața și opera dar aflăm că nici măcar acest proiect mic, personal, nu este finalizat. Despre proiectul mare și ce trebuie să facă un președinte tot nu aflăm nimic. Mai sunt candidații pentru care singurul program este prezența pe Tik-Tok și vânzarea de iluzii despre cum vor construi case ieftine”, comentează fostul premier.

El continuă:

„Nimic despre proiectul României în următorii ani, despre forța de negociere pentru apărarea intereselor românilor în UE, despre alianțele cu alte țări din estul european care ne pot proteja interesele din regiunea noastră afectată de consecințele războiului și pot redefini UE mai aproape de așteptările noastre.

Nimic despre rolul de mediator între societate și stat și cum se recuperează încrederea oamenilor în instituții și administrație.

Nimic încă despre ce fel de influență putem avea în Comisia europeană prin pretenții argumentate la un portofoliu puternic, inclusiv de vicepreședinte al Comisiei prin candidaturi cu nume de români credibili și cu greutate la nivel european.

Din păcate azi se discută doar despre oameni care să ocupe funcții și nu despre consistența unor proiecte care să fie duse la îndeplinire de oameni capabili.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Toti subt varza.. Ciolos era cel mai bun, din Misa.

  2. Are dreptate, dar 99% din electorat voteaza omul, nu programul – la Presedintie.
    Si la Parlament, la fel: voteaza partide, desi individual ii injura (pe cei pe care sii cunosc, pe ceilalti, nu-i baga in seama) nu programe de guvernare. Dupa alegeri, oricum partidul trebuie sa-si readapteze programul.

  3. Bine spus, si chiar daca se voteaza omul cum spune cineva, nu strica nimanui sa prezinte aceste lucruri. Sint oameni si oameni, multi care isi doresc sa afle despre aceasta viziune pentru tara, aceste planuri cu motivatiile lor. Multi dintre ei sint cei ce nu se duc la vot, nehotaratii sau disperatii, care trag concluzia ca toti politicienii sint la fel.
    In plus, trebuie educat si alegatorul, ia sa vina un politician de acest fel! Poate se aduce putina viata si hotarare in acest proces electoral. Care sigur este viciat …. Uau ce grebla! Ditamai absolventul de Drept si semneaza fara sa stie ce semneaza!

  4. Ciolos stie ce vorbeste, mai bine decat Geoana&Co. Offf, Romania, daca ai stii ce provinciala esti!

  5. Explicația este extrem de simplă, de ce sunt promovați persoane și nu proiecte. Nimeni, niciodată – și în special nu în această țară – nu și-a promovat în primul rând proiectul de țară, chiar dacă avea unul, deoarece scopul urmărit era și este să ajungă EL în funcție și nu proiectul său promovat și realizat. Un proiect de țară reprezintă un angajament. Nu există politician, guvern, președinte, care să fi suferit consecințe, ca urmare a unei promisiuni nerespectate, sau datorită nerealizării unui proiect.

  6. ufffff … si cu ce font sa fie? cate cuvinte pe pagina? si ce-l indreptateste sa ceara altora sa spuna de planuri? cand planul lui a fost doar sa distruga, sa fuga, sa se fofileze , sa se planga ? in plus a mai pacalit si niste oameni ca ar avea stofa de lider

  7. yogarul Cioloș vrea să-și prezinte marfa

  8. S-o trezit Cioloș..

  9. Dar domnul Cioloş participă la alegeri? La prezidențiale, la parlamentare?