G4Media.ro

Atleta olimpică din Uganda Rebecca Cheptegei, stropită cu benzină și incendiată de…

sursa foto: captura video

Atleta olimpică din Uganda Rebecca Cheptegei, stropită cu benzină și incendiată de un fost iubit / Sportiva se află în stare gravă într-un spital din Kenya

Atleta ugandeză Rebecca Cheptegei este în stare critică într-un spital din Kenya, după ce a fost stropită cu benzină și incendiată de un fost iubit, relatează BBC.

Maratonista în vârstă de 33 de ani, care a participat la recentele Jocuri Olimpice de la Paris, a suferit arsuri pe mai mult de 75% din corp, a declarat poliția.

Ea a fost atacată la domiciliul său din vestul Kenyei, unde se antrenase.

Există îngrijorări cu privire la cazurile din ce în ce mai frecvente de violență împotriva femeilor atlete din Kenya, unele dintre acestea soldându-se cu deces.

Se spune că Cheptegei a fost salvată de vecini după incidentul care a avut loc duminică la domiciliul ei din orășelul Endebess.

Se întorcea de la biserică împreună cu cei doi copii ai săi când a fost atacată.

Presupusul atacator a suferit, de asemenea, arsuri grave, a declarat jurnaliștilor șeful poliției locale, Jeremiah ole Kosiom.

Cei doi sunt tratați la Moi Referral Hospital din Eldoret, principalul oraș din regiune.

„Cuplul a fost auzit certându-se în fața casei lor. În timpul altercației, iubitul a fost văzut turnând un lichid pe femeie înainte de a o arde”, a declarat dl Kosiom.

Se spune că Rebecca Cheptegei, originară dintr-o regiune aflată chiar dincolo de granița cu Uganda, a cumpărat un teren în comitatul Trans Nzoia și și-a construit o casă, pentru a fi aproape de numeroasele centre de pregătire atletică din Kenya.

Un raport întocmit de un administrator local a declarat că cei doi s-au certat pentru bucata de teren. Poliția spune că este în curs o anchetă.

Rebecca Cheptegei s-a clasat pe locul 44 la maraton la recentele Jocuri Olimpice de la Paris.

De asemenea, ea a câștigat aurul la Campionatul Mondial de Alergare Montană și Trail Running din Chiang Mai, Thailanda, în 2022.

În aprilie 2022, o altă alergătoare, Damaris Mutua, a fost găsită strangulată într-o casă, cu o pernă pe față, în orașul Iten din Rift Valley.

Aceasta s-a întâmplat la câteva luni după ce Agnes Tirop, alergătoare de cursă lungă care a bătut recorduri, a fost găsită înjunghiată mortal în același oraș.

În ambele cazuri, partenerii lor au fost identificați de autorități drept principalii suspecți.

Soțul lui Agnes Tirop se confruntă în prezent cu acuzații de crimă, pe care le neagă, în timp ce căutările în cazul prietenului lui Damaris Mutua continuă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...